Mulțumesc pentru răspuns!
Problema este însă că nu am actele, nu am de unde sa le mai iau, succesiunea a fost făcută în baza înregistrării de la taxe și impozite!
Deci, întrebarea rămâne, unde să mă adresez, mașină fiind de negăsit, la fel și actele, dar eu sunt înregistrată fiscal cu ea!!
Bună ziua!
Am făcut succesiunea după tatăl meu decedat, în calitate de unica moștenitoare, și printre bunurile moștenite se găsește și un autoturism, conform actelor obținute de la oficiul de taxe și impozite, despre care nu știu însă se află!!!
La DRPCIV mi s-a spus ca mașină nu figurează ca radiata, dar nici nu mi s-a oferit vreun sfat concret despre cum pot să o găsesc!
Am plătit impozitul anual pentru ea, dar as vrea să o radiez și nu știu cum sa procedez! Ce ma sfătuiți? Cui sa ma adresez?
Am de gand sa-l dau spre folosinta cumparatorului imediat ce facem contractul, dar transferul de proprietate sa se faca abia in momentul achitarii integrale (dupa 14 ani sau mai devreme).
In concluzie trebuie sa restitui ratele deja platite daca cumparatorul se razgandeste la un moment dat sau nu? Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu clauza penala, pact comisoriu, etc.
Scuze pentru insistenta, dar vreau sa stiu exact ce trebuie sa-i cer avocatului cand va fi cazul (poate nu cunoaste atat de bine problema ca dumneavoastra, iar eu sunt din provincie).
Multumesc.
Sunt persoana fizica si doresc sa vand un imobil in rate lunare, pe timp de 14 ani, catre o alta persoana fizica. Intrebari:
1. Se poate stipula in contract ca transferul de proprietate sa se faca de-abia la finalul celor 14 ani, cand s-a terminat de achitat suma integrala (sau in momentul achitarii integrale anticipate)?
2. In cazul neachitarii ratelor lunare, contractul poate sa prevada ca intelegerea cade, iar eu raman proprietar si nu trebuie sa restitui contravaloarea ratelor achitate pana la momentul respectiv?
3. Bineinteles, pe toata durata contractului, eu voi fi prorpietar si ma voi ingriji sa platesc impozitul corespunzator si chiar sa asigur locuinta respectiva.
Cu multumiri,
Vlad