avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am făcut succesiunea după tatăl meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am făcut succesiunea după tatăl meu decedat, în ...

Bună ziua!
Am făcut succesiunea după tatăl meu decedat, în calitate de unica moștenitoare, și printre bunurile moștenite se găsește și un autoturism, conform actelor obținute de la oficiul de taxe și impozite, despre care nu știu însă se află!!!
La DRPCIV mi s-a spus ca mașină nu figurează ca radiata, dar nici nu mi s-a oferit vreun sfat concret despre cum pot să o găsesc!
Am plătit impozitul anual pentru ea, dar as vrea să o radiez și nu știu cum sa procedez! Ce ma sfătuiți? Cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:12, 9 Noiembrie 2024
Începeți prin a face rost de actele mașinii dacă nu le aveti si apoi radiata din circulație și apoi de la taxe și impozite.
Mulțumesc pentru răspuns!
Problema este însă că nu am actele, nu am de unde sa le mai iau, succesiunea a fost făcută în baza înregistrării de la taxe și impozite!
Deci, întrebarea rămâne, unde să mă adresez, mașină fiind de negăsit, la fel și actele, dar eu sunt înregistrată fiscal cu ea!!
Duplicat dupa cartea mașinii obtineti de la rar, puteti incerca o radiere și fără carte.
Pot să radiez mașina dacă nu mai dețin CIV?
Legislația din România prevede că poți obține un duplicat de CIV doar dacă mașina a fost identificată anterior de RAR. În cazuri speciale, în care nu se poate identifica autoturismul (dezmembrare, incendiu, furt, mașină exportată etc.), RAR poate anula CIV-ul din baza de date și astfel să permită radiere auto fără carte de identitate.

Acesta este un caz particular, care trebuie justificat prin cerere scrisă și prin documente justificative. Radierea mașinii fără CIV este posibilă în una dintre următoarele situații:

Oferi documente care să ateste imposibilitatea de a identifica autoturismul sau documente care să arate că acest lucru este imposibil (distrugere, incendiu etc.);
Prezinți un certificat de înmatriculare, în original sau copie, care să demonstreze înmatriculare într-un alt stat;
Prezinți un certificat valid eliberat de un atelier autorizat de dezmembrare din România sau un document care să recunoască distrugerea într-un alt stat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto fara civ Krisstinel Krisstinel Buna ziua, detin in prorietate un autoturism pe care nu l-am mai miscat de vreo 6 ani, masina a ajuns un morman de fier si atat. Toate impozitele platite la ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit dumitramicmi dumitramicmi Buna ziua. Am o problema in legatura cu radierea unui autoturism. In 2005, l-am radiat din circulatie la cerere si apoi l-am vandut la REMAT ca fier vechi. ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)