avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate tot_noi

Activitate tot_noi

Răspuns la discuția Probleme in asociatie
Daca sunteti prieten cu presedintele de peste 50 ani inseamna ca nu lucrati de dim de la 6 pana seara la 22 .Daca ati lucra 16-18 ore pe zi nu ati mai avea timp sa fiti..va garantez...dar nu asta era problema mea..ca nu am prieteni..era vorba despre principialitate. Despre faptul ca atunci cand am pus anumite intrebari despre un prieten al administratorului...eu care sunt '"neprieten" am primit un raspuns socant...dar ma rog...ati inteles altceva...stiam ca reparatiile trebuiesc trecute distinct pe lista de intretinere ca sa stie toata lumea ca s-au facut, nu doar daca intrebi ceva anume .....si oricm chestia asta cu "a facut reparatii si din acest motiv i-am sters o persoana de la intretinere" ( de 5 luni) nu mi se pare ceva transparent....Si da...nimeni nu are dreptul sa-i ceara socoteala doamnei administrator ca ea e singura care stie ce e bine pentru noi...nici nu ne mai intreaba...hotarasete singura....Este adevarat ca Presedinte nu-i semneaza listele de intretinere, dar asta e suficient?
Buna ziua, am o problema cu care cred ca se confrunta mai multi locatari care nu au prieteni printre administratori de bloc, presedinti si mecanici...Tot felul de functii inventate pentru o scara cu 8 etaje si 30 de apartamente(garsoniere, 2-3 camere).
Locuiesc in acest bloc de 17 ani, iar pe parcursul anilor a fost o batalie permanenta pe functia de administrator si de "prieten al administratorului"-respectiv persoane care erau scoase de la intretinere pe motivul "reparatiilor efectuate la subsolul blocului', reparatii care de fapt nici nu se vad. Anul trecut..administratorul a luat niste bani, i-a restituit ce-i drept, iar cei care au fost " prieteni ai administatorului " s-au lepadat de el. Dupa ce s-a instaurat o alta administrator care nu face decat munca de casierie, “prietenul de administrator “ iar si a intrat in functie.Este acum considerat “mecanic” al scarii, fapt pentru care nu este trecut intretinere decat cu 2 persoane din 3 care de fapt locuiesc.
Doamna administrator care este foarte tupeista si mincinoasa, cand am intrebat de ce este trecut ap…cu 2 persoane la intretinere in loc de 3 persoane, mi- a raspuns ca ”s-au facut reparatii la subsolul blocului”. Acelasi raspuns pe care-l primim mereu. Este adevarat ca domnul mecanic care mai face si reparatii particulare unor vecini de pe palier si bineinteles doamnei casier este trecut -1 persoana la intretinere de vreo 6 luni…luni in care a tot reparat cate ceva. Presedintele asociatiei care a fost de fata la discutia mea cu doamna csaier nu stie nimic despre aceste reparatii, si mai intreband o data de ce sunt trecute decat 2 persoane la intretinere in loc de 3 persoane..doamna casier mi-a spus nonsalant ca ”Si despre voi spune lumea ca locuiti 4 persoane si platiti intretinere doar pentru 3”( unde-i legatura dintre intrebare si raspuns ).Ma rog …problema mea este ca in apartamentul in care locuiesc de 17 ani..nu au locuit niciodata mai mult de 3 persoane, nici macar nu am rude in provincie care sa vina in vizita 1-2 zile, mai primesc cate o vizita ( si asta foarte rar) . Presedintele asociatiei stie care este adevarul dar, ca sa nu se mahalageasca cu aceasta “doamna’’ casier o lasa sa faca ce-si doreste. Ma astept ca in viitorul apropiat sa fiu trecuta la intretinere cu 4 persoane in loc de 3 chiar daca NICIODATA nu s-a intamplat asta. Ce pot face in aceasta situatie, fara sa am prieteni in bloc?
Răspuns la discuția partaj
Totul este de comun acord,de fapt nu mai stam impreuna din 2002.Cred ca nu o sa fie nici o problema cu divortul.Si cu partajul este de acord.Totul este platit de mine pana in prezent,dar ma gandeam ca cine stie...in viitor poate o sa uite asta si tocmai de aceea am hotarat asta acum.M am gandit in schimb ca daca se termina si divortul si partajul(totul fiind de comun acord) o data,actele sa le fac cand termin casa se platit ca sa nu mai fac o gramada de acte.De asta intrebam daca prin partaj apartamentul imi revine(conform tranzactiei)daca este vreo problema atunci cand termin de achitat sa-l scot si de sub ipoteca si sa fac si actele pe numele meu in baza sentintei judecatoresti chiar daca trece un timp...
Răspuns la discuția partaj
Poate m am exprimat incorect.La prima infatisare am inteles ca putem merge cu "tranzactia"care tranzactie cuprinde tocmai acordul lui de a mi ramane mie apartamentul.Pe urma dupa semnarea tranzactiei,doream sa stiu daca se pot face actele mai tarziu, pentru ca ma gandeam ca o data tranzactia semnata sper sa terminam si cu divortul.
Discuție partaj
daca avem un apartament luat prin credit ipotecariar la divort imi ramane mie(de comun acord)si creditul este pana in 2012
pot lasa contractul de vanzare cumparare pe numele ambilor pana la achitarea lui?Nu ne deranjeaza pe nici unul...dar e posibil ca atunci cand se va scoate de sub ipoteca sa se faca actele doar pe numele meu?