tot_noi a scris:
...am o problema cu care cred ca se confrunta mai multi locatari care nu au prieteni printre administratori de bloc, presedinti si mecanici...
.........................
Locuiesc in acest bloc de 17 ani
..............................
Ce pot face in aceasta situatie, fara sa am prieteni in bloc?
Imi pare rau de situatia in care va aflati, dar nu trebuie sa generalizati. Ca sa generalizez si eu va pot spune ca vecinii dintr-un bloc sunt adesea prieteni, uneori colegi de serviciu, sunt rude sau devin rude...
Uneori iti este mai aproape vecinul decat fratele sau sora care sunt in alta localitate.
Eu nu pot spune ca sunt prieten cu toti vecinii mei dar sunt prieten cu multi dintre ei. Sunt prieten cu administratorul, cu instalatorul, casierul, cenzorul... Sunt prieten cu presedintele de peste 50 de ani. Sunt prieten cu vecinul meu mecanic auto, cu stomatologul, ginecologul, arhitectul, colonelul, judecatorul, croitorul, avocatul, profesorul, farmacistul, bibliotecarul, postasul...
La adunarile noastre generale ne rugam unul de altul ca sa se lase ales in comitet, in comisia de cenzori... Uneori se accepta aceste functii doar la insistentele acestor vecini si prieteni adesea intre ei. Nu odata am fost nevoiti sa apelam la strategii de genul "vecine, va rog, doar un an si apoi alegem pe altcineva...".
Sigur ca avem si noi probleme, nerealizari, unii proprietari nemultumiti... De fiecare data, ne rugam si de cei nemultumiti sa intre in conducerea asociatiei, sa-i alegem in comitet si sa rezolve legal problemele asociatiei.
Poate si-n asociatia dumneavoastra, daca incercati o implicare, o apropiere de membrii comitetului prin implicare, o sa reusiti sa va faceti si prieteni si sa contribuiti la rezolvarea problemelor asociatiei.