avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

daca avem un apartament luat prin credit ipotecariar la divort imi ramane mie(de comun acord)si creditul este pana in 2012
pot lasa contractul de vanzare cumparare pe numele ambilor pana la achitarea lui?Nu ne deranjeaza pe nici unul...dar e posibil ca atunci cand se va scoate de sub ipoteca sa se faca actele doar pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: tot_noi , utilizator 08:22, 12 Martie 2009
Actiunea in partaj este una imprescriptibila ...in sensul ca poate fi introdusa oricand , cand veti dori dvs ....pana atunci puteti ramane in indiviziune ....
Sigur ca da, asa cum a spus si colegul actiunea in partajarea bunurilor comune este imprescriptibila, insa omul e schimbator. Poate va treziti ca platiti toate ratele si la urma doreste sa faca parte la apartament. Aveti grija cum procedati si ce faceti.
Poate m am exprimat incorect.La prima infatisare am inteles ca putem merge cu "tranzactia"care tranzactie cuprinde tocmai acordul lui de a mi ramane mie apartamentul.Pe urma dupa semnarea tranzactiei,doream sa stiu daca se pot face actele mai tarziu, pentru ca ma gandeam ca o data tranzactia semnata sper sa terminam si cu divortul.
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
tot_noi, utilizator
Semnnarea tranzactiei rezolva problema partajului.... nu si a divortului....
Totul este de comun acord,de fapt nu mai stam impreuna din 2002.Cred ca nu o sa fie nici o problema cu divortul.Si cu partajul este de acord.Totul este platit de mine pana in prezent,dar ma gandeam ca cine stie...in viitor poate o sa uite asta si tocmai de aceea am hotarat asta acum.M am gandit in schimb ca daca se termina si divortul si partajul(totul fiind de comun acord) o data,actele sa le fac cand termin casa se platit ca sa nu mai fac o gramada de acte.De asta intrebam daca prin partaj apartamentul imi revine(conform tranzactiei)daca este vreo problema atunci cand termin de achitat sa-l scot si de sub ipoteca si sa fac si actele pe numele meu in baza sentintei judecatoresti chiar daca trece un timp...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N-am facut partajul la apartament... outofside outofside Buna ziua tuturor, am urmatorul caz: - m-am casatorit - am luat credit ipotecar si am cumparat un apartament - am divortat si am declarat ca n-avem de facut ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj danaanca danaanca Eu si sotul suntem in divort.In urma discutiilor am decis sa donam apartamentul fetitei.Fetita este minora ,are 9 ani,iar apartamentul este achizitionat cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)