avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Eu si sotul suntem in divort.In urma discutiilor am decis sa donam apartamentul fetitei.Fetita este minora ,are 9 ani,iar apartamentul este achizitionat cu credit ipotecar.Cum se procedeaza in acest sens.Eu voi ramane in apartament cu fetita,trebuie specificat acest lucru in contract?Mentionez ca ratele la apartament le vom plati impreuna.
Avem si o masina in leasing,pe care o s-o ia sotul urmand a plati el ratele in continuare.Eu pot cere jumatatye din suma pe care am achitat-o pana acum la masina?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anyme , utilizator 15:44, 13 Noiembrie 2009
Uitati de chestiunea cu donatia sau cu instrainarea! pana la achitarea integrala a ratelor bancare nu puteti face acte de dispozitie asupra apartamentului fara acordul bancii! Si banca nu va permite in nici un caz instrainarea apartamentului!B-)
Nu se poate face aceasta donatie? Noi suntem de acord sa platim ratele,adica sa ramanem platitor si coplatitor ca pana acum,dar apartamentul sa fie pe numele fetitei si cesionat in favoarea bancii.
.Eu pot cere jumatatye din suma pe care am achitat-o pana acum la masina?

Ca regula, puteti cere recuperarea sumele platite, jumatatea acestora.
Vor fi apreciate, totusi , contributia materiala efectiva , veniturile salariale realizate, chiar si munca in gospodarie , acest ultim element, sigur, in favoarea dumneavoastra.

Cat despre ideea de a dona, subscriu si eu celor afirmate de catre Mihai Grigore , banca nu va fi de acord cu perfectarea unui asemenea act.

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Din pacate banca trebuie sa isi dea acordul pentru instrainarea imobilului.
Momentan nu puteti instraina imobilul. Puteti face acest lucru abia dupa achitarea creditului bancar.
Si nu este obligatoriu sa faceti acum partajul bunurilor comune.....actiunea de partajare este imprescriptibila, deci nu pierdeti nimic daca nu faceti acum partajul.

Alte discuții în legătură

Donare apartament danaanca danaanca Buna ziua!Eu si sotul suntem in divort.Avem un apartament cumparat cu credit ipotecar.As vrea sa donam apartamentul copilului,dar atata timp cat este ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dar sunt niste chestii care vreau sa le lamuresc.. tilosu tilosu Buna seara, Vreau sa divortez de sotul meu,care e de acord cu acest lucru.Am stat 7 ani impreuna si avem un baietel.Am stat in apartamentul lui pe care l-a ... (vezi toată discuția)
Cum se pot imparti bunurile luate cu credite?ratele?nu exista intelegere! nipang nipang Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie:sunt in divort, locuim inca impreuna, cu mare greutate, dar as deschide actiune pt partaj,spre final sau ... (vezi toată discuția)