avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Activitate bursuc001

Activitate bursuc001

Răspuns la discuția lipsa calitatii procesuale active
În principiu , aveţi DREPTATE !
Dar la noi ORICE este posibil. Personal , cred că excepţia invocată de dvs. va fi respinsă , chiar dacă este evidentă ( după părerea mea ) .
ªi eu am o speţă asemănătoare , în care un nepot al proprietarei (decedate) vine şi cere în numele tatălui său (unul din cei 7 fi ai defunctei) să-i valideze (tatălui) un contract de v-c. neautentic , pt. ca în baza acelui contract să obţină EL calitate procesuală ACTIVÃ !!! Am invocat aceeaşi excepţie ca şi dvs. ªI , în mod CIUDAT , această excepţie a fost UNITÃ cu fondul - în mod ILEGAL , deoarece este o excepţie care PRIN ADMITERE face INUTILÃ cercetarea fondului !!! Deci, cu "ceva RELAŢII" , orice e posibil în justiţia noastră ; şi astfel ne judecăm INUTIL de 3 ani.
Oricum , chiar dacă excepţia vă va fi respinsă , puteţi să ATACAŢI soluţia la Tribunal (apoi la Curtea de Apel) , care vor TREBUI să EXAMINEZE din nou această excepţie - dacă solicitaţi EXPRES acest lucru în MOTIVE de apel/recurs !
Vă doresc SUCCES în continuare.

Cu multă stimă, M.C.
Va multumesc oricum,mai astept shi alte pareri...
Va rog sa-mi spuneti ce se mai poate face in cadrul unei actiuni de validare a unui antecontract de vanzare-cumparare a unei case + teren + anexe.Eu sunt mandatarul paratului in dosar,aflat pe rol la o judecatorie de orashel mic(prima instanta);unde avocatul reclamantului este mare consilier shi are multe relatzii.In proces a facut tot ce a vrut,tot ce am relatat noi nu s-a consemnat shi nu s-a luat in considerare!!!
Initial era vorba de un contract de v-c facut neoficial,intre varul meu shi tatal lui(unchiul meu),ei sustinand ca acesta a edificat casa shi anexele(pe baza unei note de constatare emisa de primarie cu relatii).Dupa ce am contestat Nota la Primarie shi a fost retrasa,apare un al 2-lea contract de v-c facut neoficial,cu 2 presupusi martori;intre bunica shi unchiul meu(care mai are 7 frati) + o autorizatie de constr. a casei pe numele lui bunica.Reclamantul face shi o Precizare de actiune in care cere : validarea celor 2 antecontracte shi intabularea pe numele varului meu in CF.
Nu s-a facut nici succesiune dupa bunicu,respectiv bunica!!!Acum i se aproba shi martori pt a dem edificarea constructiilor shi o expertiza extrajudiciara pt intabulare!!!
Noi am cerut sa se constate nulitatea absoluta a celor 2 contracte pe motiv de nerespectare a formei obligatorii conf cu L.18/1991,L. Notarilor,L.247 shi inca una...Am mai cerut asta shi d.p.d.v. a cauzei shi a obiectului(ilicita,inexistent,etc-motivate shi dovedite corespunzator);in total 5 motive de nulitate absoluta!!!
Nu ni s-au bagat in seama,fara nici o motivatie!Am mai aratat ca actiunea trebuia respinsa de la inceput de instanta in baza Decretului 167/1958 privind prescriptia extinctiva,deoarece au trecut mai mult de 3 ani de la intocmirea contractelor!!!Primul contract e din 1993,iar al 2-lea din 1998.
Nu ni s-a bagat in seama nici acest aspect.Acum i s-a aprobat reclamantului 2 martori,dar asta ar fi conf art 138,alin1,pct 2 shi conf art.186 alin 2 : "In cazurile prevazute de Art. 138 pct. 2 si 4, lista martorilor se va depune, sub pedeapsa decaderii, in termen de 5 zile de la incuviintare." - dar el nu a deous lista nici dupa 28 zile,la termenul ulterior lipsind motivat!Noi am ridicat aceasta obiectie,dar mi s-a spus ca nu poate fi decazut din proba pt ca e absent!Shi,binentzeles,nimic nu se consemneaza in Incheierea sedintei.Toate aceste obiectii,mai putin cea cu depunerea listei , le-am depus la dosar in Intampinari!
Ce se mai poate face?
Eventual stramutarea cauzei,ca e evident ca avocatul e favorizat deoarece e CONSILIER local!!!
Sau alte actiuni,acte,cereri ???
Va multumesc anticipat !