avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTOR - Validare antecontract v-c / initial contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTOR - Validare antecontract v-c / initial contract neautentic,sub semnatura privata

Va rog sa-mi spuneti ce se mai poate face in cadrul unei actiuni de validare a unui antecontract de vanzare-cumparare a unei case + teren + anexe.Eu sunt mandatarul paratului in dosar,aflat pe rol la o judecatorie de orashel mic(prima instanta);unde avocatul reclamantului este mare consilier shi are multe relatzii.In proces a facut tot ce a vrut,tot ce am relatat noi nu s-a consemnat shi nu s-a luat in considerare!!!
Initial era vorba de un contract de v-c facut neoficial,intre varul meu shi tatal lui(unchiul meu),ei sustinand ca acesta a edificat casa shi anexele(pe baza unei note de constatare emisa de primarie cu relatii).Dupa ce am contestat Nota la Primarie shi a fost retrasa,apare un al 2-lea contract de v-c facut neoficial,cu 2 presupusi martori;intre bunica shi unchiul meu(care mai are 7 frati) + o autorizatie de constr. a casei pe numele lui bunica.Reclamantul face shi o Precizare de actiune in care cere : validarea celor 2 antecontracte shi intabularea pe numele varului meu in CF.
Nu s-a facut nici succesiune dupa bunicu,respectiv bunica!!!Acum i se aproba shi martori pt a dem edificarea constructiilor shi o expertiza extrajudiciara pt intabulare!!!
Noi am cerut sa se constate nulitatea absoluta a celor 2 contracte pe motiv de nerespectare a formei obligatorii conf cu L.18/1991,L. Notarilor,L.247 shi inca una...Am mai cerut asta shi d.p.d.v. a cauzei shi a obiectului(ilicita,inexistent,etc-motivate shi dovedite corespunzator);in total 5 motive de nulitate absoluta!!!
Nu ni s-au bagat in seama,fara nici o motivatie!Am mai aratat ca actiunea trebuia respinsa de la inceput de instanta in baza Decretului 167/1958 privind prescriptia extinctiva,deoarece au trecut mai mult de 3 ani de la intocmirea contractelor!!!Primul contract e din 1993,iar al 2-lea din 1998.
Nu ni s-a bagat in seama nici acest aspect.Acum i s-a aprobat reclamantului 2 martori,dar asta ar fi conf art 138,alin1,pct 2 shi conf art.186 alin 2 : "In cazurile prevazute de Art. 138 pct. 2 si 4, lista martorilor se va depune, sub pedeapsa decaderii, in termen de 5 zile de la incuviintare." - dar el nu a deous lista nici dupa 28 zile,la termenul ulterior lipsind motivat!Noi am ridicat aceasta obiectie,dar mi s-a spus ca nu poate fi decazut din proba pt ca e absent!Shi,binentzeles,nimic nu se consemneaza in Incheierea sedintei.Toate aceste obiectii,mai putin cea cu depunerea listei , le-am depus la dosar in Intampinari!
Ce se mai poate face?
Eventual stramutarea cauzei,ca e evident ca avocatul e favorizat deoarece e CONSILIER local!!!
Sau alte actiuni,acte,cereri ???
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: bursuc001 , utilizator 14:01, 12 Martie 2009
O evetuala stramutare nu cred ca va fi admisa pe acest motiv. Ar fi cazul sa luati legatura cu un avocat care sa va asiste in proces intrucit trebuiesc formulate aparari corespunzatoare situatiilor care s-au ivit sau se mai pot ivi pe parcusul procesului.
Va multumesc oricum,mai astept shi alte pareri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori luciano72 luciano72 un act de vanzare cumparare facut de mana din care un cumparator este si martor si fara a fi prezent un notar ,este valabil? (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu.[/b] Dispozitiile legale. [quot] Art. 1279 alin. 3 N.c.c. ... (3) De asemenea, dacă promitentul refuză să încheie contractul promis, instanţa, ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de act autentic vs actiune in constatare MorriganCrows MorriganCrows Buna ziua, Am nevoie si va multumesc anticipat pentru sugestiile, sfaturile voastre pentru urmatoarea situatie: Sotia supravietuitoare si copilul ... (vezi toată discuția)