Buna ziua,
Am o situatie care intr-o tara civilizate poate fi doar amuzanta (desi probabil ca ea nu ar exista) , am un contract cu RDS pt telefonie mobila de cateva luni cu care nu am avut probleme, zilele astea am primit un telefon de la RDS financiar in care sunt instiint ca trebuie sa platesc repede (maxim 3 zile) suma de aprox 600 ron reprezentant taxe ROAMNING in QUATAR !! QUATAR am zis bine :) ..Am incercat o intelegere amiabila cu Rds am facut mai multe sesizari legat de problema lor de sistem, din desfasurator se vede usor ca apar la distanta de 2 sau 3 minute cand in Romania cand in QUATAR(costul de roaming este pt serviciul de VOCE, mai exact apelul initiat apare ca initiat din QUATAR). Am mai mentionat ca nu am parasit Timisoara in perioada mentionata plus multe alte explicatii de bun simt gen (numaru format nu are prefix de tara etc..) Sincer ma asteptam intr-o rezolvare rapida gresala de sitem fiind evidenta pt orice om normal...din pacate traim in romania iar RDS-ul nu gaseste nicio rezolvare . Pasul 2 ma indrept catre ANPC Timis, crereea a fost preluata cu zambetu pe buze (de gen daca am inventat teleportarea etc..) dar cand trecem la procedura raman profund dezamagit , Domnul imi arata un dosar gros aprx 100 de sesizari care rds , si imi spune ca raspunsul de la RDS ar veni cam in 30 de zile, iar din experienta raspunsul e vag iar sfatul era sa platesc factura si sa actionez in instanta ulterior pt recuperarea banilor....repet raman profund dejamagit dar se pare ca asta e procedura in Romania, chiar daca e o gresala de system la RDS cat se poate de evidenta, nimeni nu poate sa ma ajute...Asadar astept sfatul d-voastra, sa platesc factura? sa astept taierea serviciilor?dupa taierea serviciilor trebuie sa merg in instanta ? nu exista nicio solutie decat dovedirea in instanta ..desi problema e foarte evidenta? Pot cere despagubiri pt ca eu nu voi putea folosii serviciile chiar in perioada sarbatorilor?
Multumesc de sfaturi !!
Ionut
PS: si mai amuzat e ca 75% din factura reprezinta apelul facut de mine catre relatii clienti RDS in care eu semnalam problema lor(imi aparea pe telefon QUATAR ) si in care ei inregistrau ticketu .....amzant amuzant ...dar e cam tragic ca avem astfel de servicii in romania in 2014 (aproape 2015) fara sa ne apere nimeni iar serviciul ANPC e mai mult de informare...sau ca procedura..
Nu e vorba de contracte de achzitii , sunt contracte de prestari servicii cu Directia sanitara care am inteles ca au incetat in momentul decesului nu am nici o problema cu aceste contracte
sg intrebare era de contractul de concesiune care a incetat si el in momentul decesului, cateva detalii despre acesta:
e un contract de concesiune pe o perioada 15 ani + posibilitate de prelungire de inca 10 (fara licitatie) care prevede investitii majore in cladirea directiei sanitare ( amenajarea unei sali de operatii, o micro farmacie etc...) investitiile au fost facute ele fiind substantiale in mod normal se amortizeaza pe o pe prioada de 10~15 ani , in situatia de fata investitia a fost facuta si nerecuperata pentru ca contractul a incetat cu mult mai repede.
Din ce am mai intrebat si eu in legatura cu aceasta problema mi s-a spun ceva de genu ghinionu vostru ( familiei ) "norocul" directiei , care din cate stiu a si scos la licitatie contractele de prestari servicii si de concesiune al cladirii..... va dati seama ca ofertele sunt mai bune pt directie,,, cineva preluand o afacere la cheie....
pe langa asta mai vine si problema fiscala , mama fiind amenintata cu amenzi pt ca nu s-au depus actele fiscale pt o perioada de inaintea decesului perioada in care activitatea a fost 0 tatal meu fiind internat .
situatia e foarte neplacuta pt familie ...din toata situatia asta mai toata lumea are de castigat mai putin familia care nu primeste nimic si mai mult trebuie sa plateasca si ceva amenzi la fisc...
orice sugestie e binevenita ....
multumesc f mult pt raspunsuri !!!
Multumesc mult de raspuns!
in legatura masa succesorala (care in cazul de fata este doar partea de pasiv bunurile achizitionate de PFA fiind pretinse de directia sanit Veterinara ...precum ca ar fii fost achizitionate conform unor contracte cu DSVSA.)
din pacate daca asta e sg vaianta s-ar parea ca de mostenit o sa mostenesc doar amenzile ....datorii nu sunt...
Nu toata lumea cunoaste diferentele MAJORE dintre PFA si persoana Juritica in cazul de fata diferentele sunt ENORME poate cei ce vor citi aceste mesaje vor trage concluzii...
ce trebuie mai exact sa fac ?
de finalizat succesiunea si pe PFA , anuntat admin fiscala, dupa aceasta inspectie fiscala inseamna ca se incheie PFA-ul din pct de vedere fiscal?
actele fiscale care trebue sa le pregatesc ma gandesc ca sunt de la 1 ian 2008 pana la 18.08.2008(momentul decesului).
daca mai aveti vreo informatie care ma poate ajuta va rog frumos sa o faceti !
MULTUMESC MULT pt raspunsul f prompt !
am o problema delicata si nu stiu unde sa merg sa mai pun intrebari asa ca va cer ajutorul...
Tatal meu a decedat in 16.08.2008 , tatal meu a avut un cabinet medical veterinar pe persoana fizica autorizata, dupa ce ne-am mai revenit din shok (a fost ceva neasteptat) am mers la notar pt succesiune, teren casa etc totu okay pana am ajuns la PFA (Cab. medical Veterinar)
pentru solutionarea PFA-ului am mers pt detalii la DSVSA (directia sanitar vet...) aici mi s-a explicat ca toate contractele se anuleaza in momentul decesului si astfel inclusiv contractul de succesiune se anuleaza DSVSA intrand in posesia cabinetului din momentul decesului.
Astfel toate investitiile si tot ce era la locatia respetiva intra in proprietatea AVASA.
Dupa mai multe discutii si dupa ce mi s-au aratat cateva alte exemple am acceptat aceasta situatie desi era vorba de sume substantiale.
Astfel Succesiunea facandu-se DOAR pe celalate bunuri.
Desi mama a depus la admin. fiscala o declaratie si copie dupa actul de deces(pentru PFA) , incepand cu data de 20.02.2009 mama este de a dreptu hartuita in legatura cu "inceperea inspectiei fiscale generale" amenintata cu amenzi cerandu-i-se tot felul de acte si astfel multe drumuri si stres .
am 2 intrebari:
1.daca se poate sa imi confirmati ca intradevar absolut toate contractele pe PFA se anuleaza in momentul decesului persoanei , astfel familia nu mosteneste contracte sau orce beneficiu de pe aceste contracte( de ex contract de concesiune(de cladire sediu PFA-ului) se anuleaza toate bunurile inrand in posesia celui care a acordat concesiunea.
2.daca nu am mostenit nimik de pe PFA cum pot rezolva problema cu Admin.fiscala , ce trebuie sa fac ?
partea cu amenzi pe care sa le plateasca mama nu mi se pare okay atat timp cat nu a avut nici 1 beneficiu.
va rog frumos sa ma ajutati cu orice sugestie .
MULTUMESC F MULT!
o zi Buna va doresc!