Deci va multumesc inca odata pt raspunsuri. m-am lamurit cu prima concubina, mai am o intrebare : al doilea femeie cu care m-am casatorit dupa patru ani de concubinaj primeste parte din bunurile mele personale? sau din bunurile societatii mele unde sunt asociat unic? toate obtinute inainte de casatorie. ( o parte din aceste bunuri au fost platite in timpul concubinajului ca sotia mea) Mersi...
In primul rand multumesc pentru raspunsurile promte. Ceea ce ma determinat sa va intreb este ca am scris in numele tatalui meu decedat recent. Eu fiind al doilea copil am consultat un avocat azi,care mi a spus acest lucru. Si anume ca prima concubina are dreptul la 50 % din bunurile tatalui meu daca ea vine cu martori si dovedeste ca sunt bunuri obtinute de tata din timpul cand traia cu ea. Mersi .....
Salut am o nelamurire. Daca am trait in concubinaj cu o doamna vreo zece ani am si un copil de la ea, dupa care m-am despartit de ea. Am cunoscut o alta femeie cu care am trait 4 ani in concubinaj si inca 4 ani casatorit legitim si alt copil. Intrebarea ar fii : Dupa decesul meu prima concubina are dreptul la bunurile mele sau a firmei mele obtinute in anii cand am trait cu ea ? Toate astea fara testamente sau alte partaje in timpul vietii? Mai scurt : concubina are drepturi din bunurile mele ?
Ok va multumesc pt raspuns. Vreau sa va mai intreb societatea comerciala infiintata cu mult inainte de casatorie dar cu bunuri obtinute pe parcurs terenuri si cladiri inseamna bunuri comune ? fiind asociat unic ? Mersi inca o data ....
Deci sa simplific. un bun obtinut inaintea unei casatorii se imparte cu sotia ramasa vaduva sau nu ? Cat la % obtine sotia cat copii? Si societatea comerciala personala la fel cum se imparte ? Toate astea repet in cazul decesului fara a face testamente sau partaje in timpul vietii. Mersi....