avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate mirymar

Activitate mirymar

Da, merita incercat, desi si eu cred sincer ca mi se va respinge pentru ca nu am o hotarare judecatoreasca prin care sa se anuleze somatia.
Este o mare incurcatura, mai ales ca,avand notata somatia aceasta,clientul meu nu poate vinde apartamentul.
Buna ziua. Ma confrunt cu o problema care imi da mari batai de cap si sper sa ma puteti ajuta prin cunostintele voastre.
Am un client care a achizitionat un apartament nou, intr-un bloc neconstruit inca la acea data, in 1997. Desi la un moment dat firma constructoare a solicitat rezilierea de drept a contractului instanta a dispus ca acesta ramane valabil, obligand constructorul la continuarea constructiei. Sentinta este definitiva si irevocabila din 2001.
La aceea data, 2001, nu s-a putut intabula dreptul proprietarului intrucat nu se incheiase procesul-verbal de receptie finala, blocul nefiind finalizat.
Acest proces verbal s-a incheiat in 2007 moment la care a si fost intabulat dreptul de proprietate, direct pe numele cumparatorului.
Problema este ca intre timp, in urma unor litigii, impotriva constructorului au fost emise niste somatii de plata. Astfel, in acest moment, in cartea funciara a apartamentului clientului meu figureaza notata o somatie de plata de catre creditorul constructorului impotriva acestuia (somatie ce dateaza din 2003 - ulterior dobandirii dreptului de proprietate de clientul meu!).
Va intreb: cum pot sa radiez aceasta somatie?!
Ma gandesc ca avand in vedere ca dreptul de proprietate a fost transmis inca din 1997, somatia de plata nu este valabila intrucat la momentul la care a fost emisa a fost emisa impotriva unui neproprietar (constructorul vanzand deja apartamentul).
Sa merg pe o actiune in rectificarea inscrierii din Cacrtea Funciara.
Ce credeti? Va multumesc!
Răspuns la discuția Prima casa-conditii
oricum, in conditiile acestei crize, un credit e ultimul lucru de care tinerii au nevoie. Iar dobanda, chiar dac e mica, relatiile cu bancile sunt cele mai pacatoase in perioada asta! Vom vedea pe parcurs cum decurg lucrurile. Am vazut la stiri ca nu e deloc coada la creditele Prima Casa
Răspuns la discuția Prima casa-conditii
Da, asa e. SI eu ma indoiesc ca va avea succes. cele 7 pagini ale ordonantei + normele de aplicare sunt total insuficciente pentru a acoperi toate eventualele probleme ridicate de analiza textelor legale.
Pacat....ar fi putut fi un real ajutor ptr cei ce au nevoie de o prima casa!
Răspuns la discuția Prima casa-conditii
Cred ca problema aceasta nu doveste decat ca acet program, prin modul in care este reglementat, are o mare lacuna.
Si cumva, am banuiala ca daca ridicam aceasta problema functionarilor bancilor, o sa fie si ei un pic in incurcatura.
Pentru ca in mod clar, daca este ceva ce m-ar impiedica sa obtin o locuinta prin acest program, este regimul juridic al bunurilor dobandite in timpul casatoriei. SI acest regim, aplicabil in aceasta situatie, nu face decat sa imi ingradeasca dreptul la proprietate.
Răspuns la discuția Prima casa-conditii
Am dat un mail la autfinance.ro (broker de credite) si am intrebat daca se acorda credit, si mi-au raspuns ca da, se poate ca sotul sa fie codebitor , chiar daca detine o locuinta in proprietate. Nu am intrebat inca la o banca, dar ma voi duce zilele acestea.
Răspuns la discuția Prima casa-conditii
Multumesc, leonor. Ma gandeam ca poate nu am fost destul de explicita in prezentarea situatiei.
Eu chiar cred ca, cu textul legal in fata, si cu exprimarea folosita in lege nu au cum sa zica, ca nu indeplinim conditiile.
Si din cate stiu eu, banca ma verifica pe mine ca si persoana eligibila. Nu cred ca are vreo importaanta daca, coplatitorul are sau nu proprietate. Nu se specifica nicaieri in lege ca si coplatitorul trebuie sa indeplineasca aceasta cerinta.
Răspuns la discuția Prima casa-conditii
Chiar nu inteleg de ce sunteti asa de uimita de intrebare!!
Ptr ca eu NU detin nici un fel de propietate!!!!! Detine sotul si este bun propriu al lui....inseamna ca eu nu am nici o casa!
textul legal zice clar ca nu trebuie sa detii o proprietate personala sau in comun. Acest apartament al sotului nu poate fi niciodata comun, fiind dobandit inainte de casatorie!!!!
In ceea ce priveste aplicarea la program, as aplica singura, dar acest lucru probabil nu e admis de banci intrucat eu nu am cum sa dobandesc venituri proprii!
As aprecia ca o forma de discriminare faptul ca s-ar aprecia ca nu ma incadrez in conditiile de eligibilitate!
Răspuns la discuția Prima casa-conditii
Buna
Am si eu o mica (???) dilema cu acest program, iar ordonanta nu acopera nicaieri acest aspect.
Eu nu am o locuinta cu titlu de proprietate nici singura nici cu alte persoane. Deci...sunt eligibila.
Dar, sotul meu (sunt casatorita de 2 luni) are o locuinta pe numele lui. Este bun propriu, dobandit inaintea casatoriei, bun la care eu nu am nici un drept!
In aceste conditii, cum se procedeaza?
La acordarea creditului banca verifica veniturile familiei? pentru ca eu, in mod evident, nu am venituri proprii. Deci creditul va fi achitat din veniturile comune.
Imobilul dobandit astfel, va fi, in mod evident, bun comun.
Deci...ma puteti lumina?
Mi-e teama sa nu gresesc dar, in ceea ce priveste conditiile de eligibilitate...eu sunt eligibila. In relatia cu statul, pe acesta il intereseaza daca eu indeplinesc conditiile. Si le indeplinesc.
Dar in relatia cu bancile, pe acestea le intereseaza daca noi, ca si familie, ne incadram in conditiile de acordare a creditului.
O analiza a conditiilor, ma duce la concluzia ca am putea lua un credit ptr prima Casa.
Ma insel?
Va multumesc!
Eu fac contractul pe cabinetul maestrului, dar scriu "prin avocat.....(numele meu)". Iar factura si chitanta le taie el, iar eu la randul meu ii tai chitanta cum ca mi-a dat banii pe dosarul respectiv.
oricum conform noilor modificari cred ca si stagiarii au drept la clientela prosprie si la stampila.