avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate liama

Activitate liama

Profesie/functie
Profesie/ functie
Buna ziua! Am si eu o intrebare,sunt asist.medicala principala cu postliceal,sunt angajata la Statistica,unde imi desfasor activitatea doar pe calculator.Statistica este ca si compartiment in organigrama situat la contabilitate.Cei de la pers.TESA care isi desfasoara ca si mine,activitatea pe calc.primesc 15 %spor,iar eu nu.Mentionez ca si registratorii medicali primesc sporul de calc.Puteti sa ma lamuriti daca am si eu dreptul la acel spor de calc.Mentionez ca la Statistica suntem 3 pers,2 asist si un informatician,informaticianul are spor de calc,noi nu
Daca sunt absolvent de liceu si am dosar de somaj cu data de 25 iulie si am fost chemat la semnat in 4 sept. intrebarea este in 4 sept. pt ce luna semnez si daca in 4 oct incep facultatea eu trebuie sa anunt in data de 4 sept sau in oct? si daca primesc banii si pe luna septembrie cand practic sunt in somaj inca? multumesc
Răspuns la discuția divort
nu pot nici macar sa fac o cerere in acest sens catre judecator ..descriind totusi trauma prin care a trecut si eventual confirmarea pshilogului care l-a consiliat...chiar daca va fi audiat in camnera de consiliu....e totusi o camera rece, neprimitoare...o pers . autoritara straina.......iar in ce priveste faptul ca inca sta cu noi in aceiasi locuinta...chiar nu pot sa fac nimic...sa avem macar linistea de care avem atata nevoie...nu o persoana care nu ne mai vrea ...care nu comunica cu noi ...sau daca o face o face violent
Discuție divort
sotul meu a intentat divort(nici macar nu m-a anuntat...am aflat de la o cunostinta angajata a judecatoriei).au existat tensiuni intre noi ...motivul cica eram eu...dupa 17 ani s-a saturat de personalitatea mea puternica...dar de fapt eu am aflat ca are pe cineva.normal nu recunoaste.ne-a parasit in noiembrie anul trecut( mentionez ca am un copil minor de 10 ani si 9 luni)a stat in chirie 2 saptamani ...dupa care s-a intors acasa .nici nu am avut curajul sa-l intreb de ce a plecat sau ce l-a facut sa se intoarca...m-am bucurat pt. noi.dar....comentariile vis-a-vi de el si repectiva d-soara...el are 35 de ani ea ..21...au continuat ...eu am aflat...si ...pana la urma cu toata prefacatoria de acasa ......a intentat divort.copilul in momentul in care a fost plecat tatal lui ...a fost la psiholog...a suferit enorm...si intrebarea mea este ...daca dupa ancheta sociala de la primarie(el este de acord sa-mi incredinteze copilul) judecatorul trebuie obligatoriu sa-l audieze si pe copil( chiar daca nu in fata mai multor persoane)sau pot sa fac ceva in acest sens...sa nu mai treaca prin asa ceva ...nu mai vreau sa sufere(este olimpic pe tara la matematica , de 2 ori locul 1 pe judet...are o serie de realizari la invatatura)si sa-l afecteze vis-a -vi de etapa urmatoare.o alta intrebare...daca pot sa semnez o tranzactie legata de impartirea bunurilor inainte e desfacerea casatoriei sau numai dupa...si daca eu vreau sa ii platesc lui garajul ...am prioritate sa fac acest lucru si daca pretul pe care trebuie sa il platesc este cel de achizitie sau cel legat de valoarea lui actuala avand in vedee situatia de criza economica.mentionez ca stam impreuna ..este violent verbal si fizic...chiar am chemat politia...a primit amenda....si nu stiu daca o sa rezist impreuna cu el in casa...cat dureaza divortul...mentionez ca nu vrea sa plece...pleaca cand vrea ...nu comunica cu copilul...si ce sa mai spun de repulsia care mi-o provoaca mie. in acest sens pot sa fac ceva ? sa se mute eventual pana la divort....va multumesc