avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate stefanft

Activitate stefanft

Domnule avocat ZFCALIN,

Sunt si eu intr-o situatie cumva asemanatroare. Am dat politia rutiera in judecata pt ca PV a fost intocmit de altcineva decat cel care era in masina dotata cu rdar. Va rog sa ma ajutati cu un nr de dosar de al dvs. in care ati avut castig de cauza intr-o asemenea situatie (bineinteles dacva sunteti de acord). Va multumesc si astept raspunsul pt. ca pe 06.04.2009 am termen si sper sa fie si ultimul.
Multumesc pentru raspuns. Am intrebat pt. ca majoritatea considera ca se cumuleaza punctele. Asa cum am precizat, in Regulamentul de aplicare este total neclar. La fel si suspendarea carnetului pentru cumulul celor 15 puncte, intr-un loc se specifica ca se suspenda carnetul, iar in alt loc suspendarea carnetului in acest caz sta la hotararea sefului Politiei rutiere care are in jurisdictie conducatorul auto.
Care este procedura de inregistrare a punctelor de penalizare? Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 spune la art. 108 pct.2 ca "Procedura de inregistrare a punctelor depenalizare se stabileste prin regulament".
Concret: acumulez 6 puncte penalizare, iar in decursul celor 6 luni pana la "stergerea" lor mai acumulez, cu o zi inaintea celor 6 luni, inca 6 puncte. Merg in continuare inca 6 luni cu 6+6=12 puncte sau numai cu 6? Unde este precizata metodologia de inregistrare a punctelor de penalizare, ca in Regulamentul de aplicare nu este stabilit. Multumesc.