Am fost oprit pentru ca "a condus cu 91 km/h in localitate", adica cu 31 km/h mai mult decat limita legala, in plus scrie si tipul aparatului radar, nr. de inmatriculare al masinii pe care era montat etc. 6 pcte amena x 60 RON = 360, 180 in 48 de ore. Ideea e ca radarul era amplasat cu vreo 500m fata de locul in care m-a oprit.Cel care a intocmit PV nu e cel care a vazut efectiv valoarea vitezei (a fost transmisa prin statie). La mentiuni scrie: "SINGUR IN AUTOTURISM. MENTIONEZ CA PROCESUL VERBAL NU A FOST INTOCMIT DE AGENTUL CARE A CONSTATAT VITEZA APARATULUI". Am omis sa va spun ca la inceptul PV-ului, la agentul constatator e trecut numele CELUI CARE A INTOCMIT PV-ul, si langa, OP. AG. xxxx, numai ca doar cel care a intocmit pv-ul a semnat, numai el fiind prezent la locul intocmirii (OP. AG. xxxx era la 500m in masina de radar). Am semnat si eu in final. Acum va intreb, are rost sa depun plangere ? Am sanse de castig ?
Aceasta este intradevar o nulitate a procesului verbal, insa sansele de castig sunt mici, intrucat este o nulitate relativa. Am avut spete pe acest motiv si mi-au fost respinse la o instanta, iar la alta instanta in raza aceleasi Curti de Apel au fost admise.
Este dreptul dumneavoastra de a depune plangere impotriva acelui proces verbal de constatare a contraventiei, insa in instanta cei de la SPR vor depune ca si proba inregistratrea video si nu cred ca vor fi sanse sa vi se anuleze procesul verbal incheiat.
Ok, va multumesc mult pentru info, vreti sa spuneti ca SPR va castiga ca o sa aibe "mai multe chestii la mana", adica proba video, si eu raman cu acea mentiune, fara nimic altceva, de aceea spuneti ca sansele sunt mici. Uof... si daca depun plangere, si plangerea va fi respinsa, voi mai putea plati jumatate din amenda ? Asta dupa ce se hotaraste ca plangerea este respinsa ... Si acele 48 de ore ce inseamna ? 48 de ore sper lucratoare, ca daca n-ar fi asa posibilitatea platii in 48 de ore la mine expira Duminica ora 23:24, ca PV-ul s-a incheiat Vineri 23:24 ...
Daca faceti plangere impotriva procesului verbal si nu aveti castig de cauza o sa fiti nevoit sa achitati 360 lei.
In cazul dumneavoastra puteti achita si luni amenda la cuantumul stabilit pt plata in 48 de ore, adica 180 lei.
Mda deci asta este mai bine scot 180 lei in buzunar, raman 6 luni cu punctele si asta e. Data viitoare sper sa fiu mai atent. Va multumesc mult la toti care mi-ati raspuns.
Nelamuriri
C.Geta
buna seara.as avea nevoie de ajutorul dv.
1.am fost depistat cu aparatul radar cu 160km/h pe drum european.am contestat pv.politia a depus la dosar foto in ... (vezi toată discuția)