avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... agent constatator diferit de cel care a intocmit PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

agent constatator diferit de cel care a intocmit PV

Salutare,

Am fost oprit pentru ca "a condus cu 91 km/h in localitate", adica cu 31 km/h mai mult decat limita legala, in plus scrie si tipul aparatului radar, nr. de inmatriculare al masinii pe care era montat etc. 6 pcte amena x 60 RON = 360, 180 in 48 de ore. Ideea e ca radarul era amplasat cu vreo 500m fata de locul in care m-a oprit.Cel care a intocmit PV nu e cel care a vazut efectiv valoarea vitezei (a fost transmisa prin statie). La mentiuni scrie: "SINGUR IN AUTOTURISM. MENTIONEZ CA PROCESUL VERBAL NU A FOST INTOCMIT DE AGENTUL CARE A CONSTATAT VITEZA APARATULUI". Am omis sa va spun ca la inceptul PV-ului, la agentul constatator e trecut numele CELUI CARE A INTOCMIT PV-ul, si langa, OP. AG. xxxx, numai ca doar cel care a intocmit pv-ul a semnat, numai el fiind prezent la locul intocmirii (OP. AG. xxxx era la 500m in masina de radar). Am semnat si eu in final. Acum va intreb, are rost sa depun plangere ? Am sanse de castig ?
Cel mai recent răspuns: stefanft , utilizator 10:52, 30 Martie 2009
Domnule avocat ZFCALIN,

Sunt si eu intr-o situatie cumva asemanatroare. Am dat politia rutiera in judecata pt ca PV a fost intocmit de altcineva decat cel care era in masina dotata cu rdar. Va rog sa ma ajutati cu un nr de dosar de al dvs. in care ati avut castig de cauza intr-o asemenea situatie (bineinteles dacva sunteti de acord). Va multumesc si astept raspunsul pt. ca pe 06.04.2009 am termen si sper sa fie si ultimul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am refuzat sa semnez procesul verbal de contraventie unnimenicunoscut unnimenicunoscut In primul rand vreau sa spun BINE V-AM GASIT pt toti cei prezenti pe acest forum,fiind primul meu post aici. Am fost surprins de un aparat radar montat pe ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar in miscare gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! zilele trecute am fost surprins de un radar aflat in miscare si sanctionat pentru depasirea vitezei legale + suspendarea permisului. Radarul era ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri C.Geta C.Geta buna seara.as avea nevoie de ajutorul dv. 1.am fost depistat cu aparatul radar cu 160km/h pe drum european.am contestat pv.politia a depus la dosar foto in ... (vezi toată discuția)