avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am refuzat sa semnez procesul verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am refuzat sa semnez procesul verbal de contraventie

In primul rand vreau sa spun BINE V-AM GASIT pt toti cei prezenti pe acest forum,fiind primul meu post aici.

Am fost surprins de un aparat radar montat pe un MCV cu 93km/h in localitate. Agentul a intocmit procesul verbal(540/2=270 ron + 6 puncte) ,a intrebat daca am obiectii. Am notat la obiectii ceva de genul "constatarea nu corespunde adevarului" si am semnat imediat dupa obiectie.

Am mai semnat si in locul unde scrie "Am luat la cuostinta" ,dar nu am semnat jos si nu am luat un exemplar al proesului.Polilitistul zicea ceva de genul ca voi primi acasa P-V...pe urma ca sma intra automat la impozit....era putin pe ganduri...

Intrebarea mea este:
Ce ar trebui sa se intample?
Este valabil Articolul 27 din OUG 2/2001 in acest caz?
Ar fi trebuit sa nu semnez in locul unde scrie "Am luat la cuostinta" ?
Am vreo sansa sa scap de aceasta amenda?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 00:16, 19 Noiembrie 2010
Nicio sansa , dar puteti incerca totusi .:)
Formulati plangere la judecatoria in raza careia a fost constata
contraventia.
Plangerile la pvc- cu radar , sunt respinse toate , fara exceptie , intrucat politia vine cu inregistrarea , si n-aveti cum rasturna proba asta. Dar cum spuneam , puteti incerca. Plangerea o puteti depune si la politie , tot la judecatorie se solutioneaza.
Da, puteti contesta pv-ul la instanta competenta. Daca politistul nu avea atestat de operator radar, daca radarul nu era omologat sau daca nu avea verificarea metrologica la zi.... poate aveti sanse:)

Av. Claudiu Sorin Feteanu
prodiamant a scris:

Plangerile la pvc- cu radar , sunt respinse toate , fara exceptie , intrucat politia vine cu inregistrarea , si n-aveti cum rasturna proba asta.

Sunt cazuri si cazuri
M-am confruntat cu o speta ,in care dupa un interval apreciabil,in care au fost prezentate multe probe solicitate si admise de catre instanta ,autorizatie,verificare metrologica,etc, abia in baza probei video s-a lamurit situatia care consta in diferenta de litera la numarul de inmatriculare
Petentul reclamant a obtinut hotarare favorabila,inclusiv restituirea sumei in termen legal de 48 ore achitata

Alte discuții în legătură

Poate sa intre o amenda ca debit la impozit fara sa-mi fie adusa la cunostinta? unnimenicunoscut unnimenicunoscut Am fost surprins de un aparat radar montat pe un MCV cu 93km/h in localitate. Agentul a intocmit procesul verbal(540/2=270 ron + 6 puncte) ,a intrebat daca am ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar mochita mochita Buna seara, am fost depistat de radar in localitate peste limita legala,cind mi-sa aratat proba la inregistrarea video viteza nu apare pe radarul politiei ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)