avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poate sa intre o amenda ca debit la impozit fara sa-mi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poate sa intre o amenda ca debit la impozit fara sa-mi fie adusa la cunostinta?

Am fost surprins de un aparat radar montat pe un MCV cu 93km/h in localitate. Agentul a intocmit procesul verbal(540/2=270 ron + 6 puncte) ,a intrebat daca am obiectii. Am notat la obiectii ceva de genul "constatarea nu corespunde adevarului" si am semnat imediat dupa obiectie.

Am mai semnat si in locul unde scrie "Am luat la cuostinta" ,dar nu am semnat jos si nu am luat un exemplar al proesului.Polilitistul zicea ceva de genul ca voi primi acasa P-V...pe urma ca suma intra automat la impozit....era putin pe ganduri...

Cineva de aici de pe forum zicea: "Semnarea PVC-ului nu schimba cu nimic obligatia de plata , decat momentul de la care curge termenul de 48 ore in care poti plati 1/2 din amenda. Daca n-ai fi semnat , nu ti-ar fi dat un exemplar , ci l-ar fi expediat postal acasa , iar termenul ar fi curs de la primirea acestuia .
Este de preferat sa o achiti in acest termen , iar daca doresti poti sa faci plangere in conditiile de mai sus. In caz contrar , daca plangerea este respinsa , va trebui achitata amenda in totalitate.
"

Problema este ca,acel PVC nu a ajuns la mine nici prin posta,nici prin alte metode,dar la impozit am vazut amenda (intreaga) figurand ca DEBIT.

Este normal sa se intample asa??
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 09:56, 3 Februarie 2011
Faptul ca ai semnat in locul unde scris,, am luat la cunostinta" inseamna ca termenul curgea de la data semnarii pv, chiar daca nu ti-a fost inmanat. Dvs nu aveti cum sa faceti dovada ca nu v-a fost inmanat. Asa ca ma tem ca tb sa platiti amenda in integralitatea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am refuzat sa semnez procesul verbal de contraventie unnimenicunoscut unnimenicunoscut In primul rand vreau sa spun BINE V-AM GASIT pt toti cei prezenti pe acest forum,fiind primul meu post aici. Am fost surprins de un aparat radar montat pe ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pe o perioada de 90 de zile marian24gam marian24gam Buna ziua Acum o saptamana am fost surprins in localitate cu aparatul radar(aparatul fiind pe un logan din ala vechi nu MCV ,avand detector radar am franat ... (vezi toată discuția)
Este corect? hvz hvz ieri mi-am luat-o rau de tot. am fost surprinsa de radar cu 93 km/h in localitate; stimabilii politisti m-au urmarit aprox. 15 km mergand in spatele meu ... (vezi toată discuția)