avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura de inregistrare a punctelor de penalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura de inregistrare a punctelor de penalizare

Care este procedura de inregistrare a punctelor de penalizare? Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 spune la art. 108 pct.2 ca "Procedura de inregistrare a punctelor depenalizare se stabileste prin regulament".
Concret: acumulez 6 puncte penalizare, iar in decursul celor 6 luni pana la "stergerea" lor mai acumulez, cu o zi inaintea celor 6 luni, inca 6 puncte. Merg in continuare inca 6 luni cu 6+6=12 puncte sau numai cu 6? Unde este precizata metodologia de inregistrare a punctelor de penalizare, ca in Regulamentul de aplicare nu este stabilit. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 12:38, 14 Martie 2009
Numai cu 6 luni, intrucat fiecare penalizare se prescrie in parte fara a se cumula daca ati savarsit o noua contraventie.
Multumesc pentru raspuns. Am intrebat pt. ca majoritatea considera ca se cumuleaza punctele. Asa cum am precizat, in Regulamentul de aplicare este total neclar. La fel si suspendarea carnetului pentru cumulul celor 15 puncte, intr-un loc se specifica ca se suspenda carnetul, iar in alt loc suspendarea carnetului in acest caz sta la hotararea sefului Politiei rutiere care are in jurisdictie conducatorul auto.
ZFCALIN a scris:

Numai cu 6 luni, intrucat fiecare penalizare se prescrie in parte fara a se cumula daca ati savarsit o noua contraventie.


Ne precizati si noua temeiul legal, deoarece poate sa fie foarte interesant ceea ce se intampla in realitate. Politia cumuleaza punctele.
Si sincer, eu nu am gasit nicaieri sa scrie clar ca acele puncte se prescriu in 6 luni, chiar daca intre timp ai mai primit ceva puncte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto 15 puncte roman_costi roman_costi Sotia mea a incasat astazi 08.08.2012 3 puncte penalizare pentru viteza. Indicatorul rutier indica o limita de 70 km/h, iar pe asfalt cu vopsea in locul in ... (vezi toată discuția)
2 suspendari de permis in mai putin de 6 luni leontemonica leontemonica Buna ziua, In luna mai anul curent mi-a fost suspendat permisul pentru 1 luna din cauza neacordarii prioritatii unui pieton la trecere. In luna septembrie ... (vezi toată discuția)
Puncte de penalizare gnr gnr Daca am 10 puncte de penalizare si cu 2 zile inainte de trecerea celor 6 luni mai iau 2 punctele acelea 10 dupa 6 luni se sterg sau se acumuleaza cu cele ... (vezi toată discuția)