avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2 suspendari de permis in mai putin de 6 luni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2 suspendari de permis in mai putin de 6 luni

Buna ziua,
In luna mai anul curent mi-a fost suspendat permisul pentru 1 luna din cauza neacordarii prioritatii unui pieton la trecere.
In luna septembrie situatia s-a repetat si am avut suspendat pt acelasi motiv inca 1 luna.azi 11 octombrie cand am fost sa-l ridic ( ieri pe 10 trecuse luna de suspendare ) mi s-a spus ca se mai retine inca 1 luna deoarece sunt 2 abateri in mai putin de 6 luni.nu mi s-a justificat prin nici un articol de lege.
unde se prevede acest aspect?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 14:08, 11 Octombrie 2010
Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare.
Probabil ca in afara celor doua contraventii care au avut si sanctiune complementara suspendarea permisului, ati mai avut si alte contraventii mai marunte, dar care au cumulat impreuna in decurs de 6 luni peste 15 puncte penalizare.
Astfel, conf. art. 103 din OUG 195/2002, Cod rutier, (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
Tot aceasta lege, la art. Art.111. - (1) spune: Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
a) la cumularea a cel puţin 15 puncte de penalizare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se cumuleaza perioada de suspendare? pacepa_2001 pacepa_2001 Buna ziua, In decurs de 2 luni am \\"strans\\" 15 puncte de penalizare.Am primit hartie de la serviciul rutier cum ca mi se va suspenda permisul.Intre timp, ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto 15 puncte roman_costi roman_costi Sotia mea a incasat astazi 08.08.2012 3 puncte penalizare pentru viteza. Indicatorul rutier indica o limita de 70 km/h, iar pe asfalt cu vopsea in locul in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni ecks ecks Buna ziua, pe data de 06.12.2017 am fost implicat intr-un accident rutier pe trecerea de pietoni soldat cu vatamare corporala usoara din culpa( victima a avut ... (vezi toată discuția)