Buna ziua,
In luna mai anul curent mi-a fost suspendat permisul pentru 1 luna din cauza neacordarii prioritatii unui pieton la trecere.
In luna septembrie situatia s-a repetat si am avut suspendat pt acelasi motiv inca 1 luna.azi 11 octombrie cand am fost sa-l ridic ( ieri pe 10 trecuse luna de suspendare ) mi s-a spus ca se mai retine inca 1 luna deoarece sunt 2 abateri in mai putin de 6 luni.nu mi s-a justificat prin nici un articol de lege.
unde se prevede acest aspect?
va multumesc
Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare.
Probabil ca in afara celor doua contraventii care au avut si sanctiune complementara suspendarea permisului, ati mai avut si alte contraventii mai marunte, dar care au cumulat impreuna in decurs de 6 luni peste 15 puncte penalizare.
Astfel, conf. art. 103 din OUG 195/2002, Cod rutier, (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
Tot aceasta lege, la art. Art.111. - (1) spune: Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
a) la cumularea a cel puţin 15 puncte de penalizare;