avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis auto 15 puncte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis auto 15 puncte

Sotia mea a incasat astazi 08.08.2012 3 puncte penalizare pentru viteza.
Indicatorul rutier indica o limita de 70 km/h, iar pe asfalt cu vopsea in locul in care era radarul era limita de 50 km/h.
Viteza cu care se dplasa era de 76 km/h.
Tinand cont ca mai avea 12 puncte de penalizare, cu cele 3 primite astazi se fac 15.
A mentionat ca are obiectii pe Procesul Verbal si intentionam sa contestam in instanta amenda contraventionala.
Intrebarea este urmatoarea:
- Daca facem contestatie si instanta nu se pronunta pana in data de 05. 09.2012, daca pierdem contestatia se aduna si punctele care au expirat pana in 05.09.2012?
Adica daca i se anuleaza 3 puncte in timpul solutionarii contestatiei permisul mai trebuie predat?
Multumesc,

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:51, 19 Iulie 2020
sa intelegem ca in 15.09.2012 s-ar implini termenul de 6 luni de la primirea primelor puncte din cele 12 acumulate pana in prezent?

1. daca instanta nu se pronunta pana in 15/09/2012, punctele acumulate se anuleaza.

2. daca instanta se pronunta pana in 15/09/2012 si respinge plangerea, punctele se aduna la cele 12 deja in "portofoliu" ceea ce va conduce la suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile dar puteti introduce recurs determinand astfel trecerea peste termenul limita de 15/09/2012 ajungandu-se in situatia ca cele 12 pct sa se anuleze prin efectul prevederii alin. (4) art. 103 din Oug 195. astfel incepeti un nou ciclu cu 3 pct penalizare si evitati suspendarea pc in baza Art.103. - (1) lit. a) .

cele 15 puncte de penalizare conduc la suspendarea permisului de conducere ptr 30 de zile daca acestea sunt cumulate in termen de 6 luni de la data constatarii primei contraventii ce a impus sanctionarea cu puncte de penalizare.

Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
(4) Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenţiei.
(6) În cazurile prevăzute la alin. (1), contravenientul este obligat să se prezinte la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază, are reşedinţa sau, după caz, rezidenţa normală, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.

Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
cyan, moderator
Buna ziua, cum ati finalizat?
Bună seara, sunteți în aceeași situație?

pucuzara a scris:

Buna ziua, cum ati finalizat?

Da, 13 puncte deja existente, am primit inca 3. Daca le contest pe ultimele 3 si pierd procesul, acesta durand presupunand peste 6 luni, voi avea doar 3 puncte valabile? Deorece celelalte 13 vor fi expirat la acel moment
Dacă sunteți în termenul de contestatie, depuneți plângerea la judecătorie. Astfel, se va suspenda obligația de a preda permisul.
Referitor la cele 13 puncte acumulate în interval de 6 luni, se vor prescrie treptat, astfel ca e nevoie ca de la punctul de penalizare cu nr. 13 sa treacă 6 luni pentru a nu se mai cumula..
Dacă atacați procesul verbal și soluția nu e în favoarea dvs., aveți posilitiatea de a ataca, pentru a trecere timpul și pentru a le permite și celor din urma (cele 13) sa se anuleze.

Alte discuții în legătură

In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. ... Elena Cristina Nitu Elena Cristina Nitu In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. Nu am primit nici o instiintare sa merg sa predau permisul de conducere. Acum, dupa 9 ... (vezi toată discuția)
Puncte de penalizare Sorinalacri Sorinalacri As dori o nelămurire. ..În februarie am fost sancționată cu 8 pct pr oprirea în loc interzis iar în august am fost sancționată pt nemurirea centuri cu ... (vezi toată discuția)
Va salut cu respect! acum o luna am redobandit permisul de conducere ... Gabriel19712 Gabriel19712 Va salut cu respect! Acum o luna am redobandit permisul de conducere pe baza examenului de redobandire si reducerea suspendarii de la 90 la 30 de zile (fiindu ... (vezi toată discuția)