avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Puncte de penalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Puncte de penalizare

As dori o nelămurire. ..În februarie am fost sancționată cu 8 pct pr oprirea în loc interzis iar în august am fost sancționată pt nemurirea centuri cu 2 pct .când expira ele sau se aduna suma lor și expira peste 6 luni,sau expira fiecare după 6 luni mersi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 13 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Punctele de penalizare expira daca in intervalul de 6 luni nu mai primiti alte amenda contraventionala. Dvs. ati primit inainte de expirarea celor 6 luni si acum intra in calcul de la data ultimei contraventii comise.
Deci atatrebuie cele 8 puncte cât și cele 2 rămân valabile pana în luna februarie ..
In prezent figurati in scriptele politiei cu 10 puncte de penalizare. La 15 puncte de penalizare primite in cursul unui an vi se suspenda carnetul de conducere.
La cumulul a cel puţin 15 puncte de penalizare, serviciul poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă conducătorul de autovehicul comunică acestuia, în scris, în termen de 10 zile de la data constatării ultimei contravenţii, hotărârea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, precum şi obligaţia de a se prezenta la sediul poliţiei rutiere, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.

Art. 103 alin. 4 din OUG 195/2002
....
(4) Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenției.

(5) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce anulează toate punctele de penalizare acumulate până în acel moment.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se sterg punctele de penalizare? stefan88u stefan88u Am 12 puncte de penalizare..toate luate pentru depasirea vitezei. Recet mi-ai ridicat permisul care a fost suspendat timp de 30 de zile pentru ca nu am avut ... (vezi toată discuția)
Permis auto elena amaricai elena amaricai daca ai permisul suspendat de 2 ori in 6 luni pentru depasire viteza ce se poate intimpla? (vezi toată discuția)