avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... se cumuleaza perioada de suspendare?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

se cumuleaza perioada de suspendare?

Buna ziua,
In decurs de 2 luni am "strans" 15 puncte de penalizare.Am primit hartie de la serviciul rutier cum ca mi se va suspenda permisul.Intre timp, permisul mi s-a retinut pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni (l-am redobandit partial in urma contestarii procesului verbal).
Intrebare: se vor cumula cele 2 perioade de suspendare?Cat o sa stau "pe tusa"?
Va multumesc.
In momentul in care ati facut plangere impotriva p.v de contraventie d voastra ati putut circula in baza certificatului de grefa.Daca vi s a dat o solutie favorabila inseamna ca ati fost declarat nevinovat(deci nu se considera suspendare)Mai raman cele 15pct penalizare care din cate stiu se pot plati si mai puteati scapa inca o data de suspendare.Daca este tardiv sa le mai platiti,aveti o singura perioada de suspendare,cred de 30 zile daca nu ma insel
1.Am obtinut certificat de grefa, dar procesul inca nu s-a judecat.
2. Se pot plati punctele de penalizare??
Iar daca suspendarea ptr 15pct penalizare a intervenit pana s a dat solutia definitiva favorabila in cazul neacordarii prioritate,cred ca a expirat termenul de suspendare.Sper ca in timpul asta n-ati circulat cu masina:O

Stiu ca se puteau plati.Sa zic ca undeva la 70lei/pct penalizare.Dar sper sa nu fie prea tarziu.Intrebati la un birou la politia circulatiei
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
pacepa_2001 a scris:

Intre timp, permisul mi s-a retinut pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni (l-am redobandit partial in urma contestarii procesului verbal).


ca reprezinta acest "intretimp"? pana in 5 zile sau peste 5 zile de la primirea instiintarii?

Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
(6) În cazurile prevăzute la alin. (1), contravenientul este obligat să se prezinte la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază, are reşedinţa sau, după caz, rezidenţa normală, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(7) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin.(6), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, prevăzută la alin.(1) lit.a) şi b).

punctele nu se pot plati! :happy:

perioadele de suspendare se cumuleaza, daca se respinge plangerea impotriva procesului verbal veti efectua 60 de zile de suspendare (30 de la puncte + 30 de la neacordare de prioritate).

daca permisul v-a fost retinut in termenul pana la care trebuia sa il predati scapati de bonusul prevazut la alin. (7), in caz contrar perioada de suspendare cumulata ajunge la 90 de zile (30 puncte+30 bonus+30 neacordare prioritate).
concret, in perioada 10.04-05.05. am strans 15 puncte.
pe 15.05. mi s-a retinut permisul pentru neacordare.

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto in 30 zile fata de 60 cat este suspendat marza18marius marza18marius Buna Ziua, Am avut permisul suspendat pt accident neacordare de prioritate 60 zile si vreau sa dau examen ca sa-l pot recupera in 30 de zile. Exista insa o ... (vezi toată discuția)
Permis auto elena amaricai elena amaricai daca ai permisul suspendat de 2 ori in 6 luni pentru depasire viteza ce se poate intimpla? (vezi toată discuția)
Suspendare permis eucristi eucristi Daca ma poate ajuta cineva cu o explicatie: am trecut pe rosu intr-o intersectie aglomerata, semafor pt pietoni, politistul mi a retinut permisul si mi a dat o ... (vezi toată discuția)