Asta am vrut sa aflu, va multumesc.
Si am mai aflat si de dobanda de care nu stiam. Oricum, asta este situatia, mai mult nu se poate...
Inca o data, mutumiri pentru explicatii!
Scuze, am gresit, trebuia asa:
"daca dupa achitarea restantei de 3000 euro se va aplica o poprire de 100 euro pe luna sau daca se va recalcula datoria de 8000 euro la zi si poprirea de 200 de euro pe luna se va pelungi pe o perioada mai mare"
Corect, datoria este aceeasi, insa ma interesa cum prevede legea, daca dupa achitarea restantei de 3000 euro se va aplica o poprire de 100 euro pe luna sau daca se va recalcula datoria de 3000 euro la zi si poprirea de 200 de euro pe luna se va pelungi pe o perioada mai mare. Mai pe scurt, as vrea sa imi spuneti daca stiti, in cazul meu, peste cat timp mi se va retine numai 100 de euro din salariu in loc de 1/3. Este important deoarece mai am si alte datorii de achitat si as vrea sa stiu cat imi este plapuma.
Va multumesc,
Cu respect!
Multumesc frumos de raspuns.
Asta inseamna ca din cei 200, 100 euro merg catre datoria restanta si 100 la datoria zilnica, iar peste 10 luni se va reduce poprirea la 100euro. Este corect?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine pentru urmatoarea situatie:
In 2011, in urma unui divort, dupa partaj, mi s-a imputat suma de 8.000 euro pe care trebuia sa ii platesc cate 100 euro pe luna catre fosta. Imediat dupa hotarare am facut contestatie, apel si ce mai era de facut, insa datorita unei greseli de-a mea au fost respinse, asa ca in 2014 mi s-a infiintat poprire pe salariu in urmatoarele conditii: sa mi se opreasca suma de 3100 de euro (31 de luni x 100 euro) si in continuare cate 100 euro pe luna. Insa de la servici mi-au oprit aproximativ 80 euro lunar, care reprezentau 1/3 din venit.
In prezent mi-am gasit alt servici mai bine platit. La plecarea de le serviciul vechi aveam platiti din datorie cam 2000 euro.
In prezent, 1/3 din venitul ce-l am reprezinta 200 de euro, care de fapt mi se si opresc.
Imi puteti spune va rog cum se impart cei 200 de euro care mi se opresc acum? Merg 100 la poprirea lunara si 100 la cei 3000 restanta (1000 ramasi) sau merg toti cei 200 catre datoria restanta?
O alta nelamurire cu care va rog sa ma ajutati, pentru cei care au avut de-a face cu astfel de situatii: dupa concurenta sumei de 3000 de euro, poprirea lunara se va reduce la 100 euro (cum e in hotarare) sau se va recalcula din momentul aplicarii popririi si va ramane tot 200 euro lunar? (Adica se va recalcula in sensul ca ar fi trebuit sa dau cate 100euro lunar din momentul infiintarii popririi).
Ma intereseaza aceasta deoarece as vrea sa stiu cum planific banii in viitor, daca peste 5 sau 10 luni voi avea o poprire mai mica.
Mentionez ca nu am nicio graba sa achit datoria mai devreme sau sa dau o suma de bani lunara mai mare decat este legal, deoarece nu am nicio graba in acest sens.
Buna ziua!
Am rugamintea sa ma indrumati si pe mine ca sa fac in urmatoarea situatie:
In urma unui proces trebuia sa restitui o suma de bani pana la o anume data. Nu am restituit acea suma, s-a facut dosar de executare silita pe salariu. Se executa datoria, cu inflatia respectiva, cu cheltuielile de executare si cu cheltuielile de judecata. O suma destul de mare la final, pe care in urma popririi pe salariu se va achita in 2 ani de-acum. Acum o saptamana imi ajunge la administratia financiara o instiintare prin care functionarii sunt obligati sa-mi opreasca cheltuielile de judecata pentru proces, care cheltuieli de judecata au fost adaugate la suma totala de executare. Am dus la Adm Financiara copie dupa scrisoarea BEJ ce am primit-o la servici si o adeverinta cum ca mi se opresc bani din salariu in cuantum de 1/3 lunar conform PV de executare, si ca in acel PV este prinsa si suma de 2.000 lei reprez. cheltuieli de judecata.
Tot in acel proces recunosc ca mai trebuie sa dau o alta suma de bani, fara insa ca sa spun un termen la care sa finalizez achitarea datoriei. Ieri imi ajunge la servici un alt PV de executare de la acelasi BEJ care spune sa mi se opreasca din salar o suma muuult mai mare lunar pana la achitarea datoriei, insa cele doua popriri cumulate depasesc ceea ce castig eu pe luna.
Din ce stiu, poprirea nu poate depasi 1/3.
* Cum procedez in aceasta situatie, cand am 2 executari concurentiale?
* Pot amana plata celei de-a doua datorii, tinand cont ca nu are termen de finalizare bine definit?
* Este posibil ca instiintarea de la Administratia Financiara sa fie pentru alte cheltuieli de judecata, tinand cont ca am apelat la mai multe cai de atac (recurs, contestatie)?
Multumiri anticipat pt raspunsuri.
Da, am uitat sa spun, leasingul era pentru o masina, pe care ea doreste sa o pastreze.
Am inteles ideea, va multumesc foarte mult pentru raspuns. Sper sa o rezolvam intre noi!
Buna ziua!
Saptamana viitoare urmeaza sa divortez, apoi va urma partajul.
Sotia are un apartament dobandit prin cumparare dinainte de casatorie. In timpul casatoriei am contractat un credit ipotecar cu care am renovat apartamentul in totalitate; cu restul de bani am achitat avansul pentru un contract de leasing. Astfel, noi avem de impartit 2 datorii majore. Impartirea bunurilor din casa nu ma avantajeaza, datorita faptului ca nu am unde le duce, in prezent stau cu chirie. Cu toate ca nu sunt interesat de nici un bun din acea casa, ea insista sa-mi dea jumatate din ele, spunand ca nici pe ea nu o intereseaza acele bunuri, ca daca nu le vreau inseamna ca le las acolo de bunavoie si i le fac cadou (lucru pe care numai un avocat a invatat-o sa-l spuna).
Totodata, jumatate din totalul datoriilor reprezinta o suma mai mare decat venitul meu. Venitul sotiei este dublu fata de al meu. Astfel, impartirea 50% a datoriilor depaseste capacitatea mea financiara (si daca nu divortam, tot ea ar fi platit mai mult).
Cum trebuie sa procedez ca eu sa raman cu 1/3 din credit, din care sa se scada valoarea bunurilor ce mi se cuvin si raman in acea casa?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!