avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare dubla pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

executare dubla pe salariu

Buna ziua!
Am rugamintea sa ma indrumati si pe mine ca sa fac in urmatoarea situatie:
In urma unui proces trebuia sa restitui o suma de bani pana la o anume data. Nu am restituit acea suma, s-a facut dosar de executare silita pe salariu. Se executa datoria, cu inflatia respectiva, cu cheltuielile de executare si cu cheltuielile de judecata. O suma destul de mare la final, pe care in urma popririi pe salariu se va achita in 2 ani de-acum. Acum o saptamana imi ajunge la administratia financiara o instiintare prin care functionarii sunt obligati sa-mi opreasca cheltuielile de judecata pentru proces, care cheltuieli de judecata au fost adaugate la suma totala de executare. Am dus la Adm Financiara copie dupa scrisoarea BEJ ce am primit-o la servici si o adeverinta cum ca mi se opresc bani din salariu in cuantum de 1/3 lunar conform PV de executare, si ca in acel PV este prinsa si suma de 2.000 lei reprez. cheltuieli de judecata.
Tot in acel proces recunosc ca mai trebuie sa dau o alta suma de bani, fara insa ca sa spun un termen la care sa finalizez achitarea datoriei. Ieri imi ajunge la servici un alt PV de executare de la acelasi BEJ care spune sa mi se opreasca din salar o suma muuult mai mare lunar pana la achitarea datoriei, insa cele doua popriri cumulate depasesc ceea ce castig eu pe luna.
Din ce stiu, poprirea nu poate depasi 1/3.

* Cum procedez in aceasta situatie, cand am 2 executari concurentiale?
* Pot amana plata celei de-a doua datorii, tinand cont ca nu are termen de finalizare bine definit?
* Este posibil ca instiintarea de la Administratia Financiara sa fie pentru alte cheltuieli de judecata, tinand cont ca am apelat la mai multe cai de atac (recurs, contestatie)?
Multumiri anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 26 Ianuarie 2012
Conform art. 409 alin. 2 Cod pr. civ. in cazul mai multor urmariri asupra aceluiasi salariu, acestea pot fi acoperite toate numai pana la o suma ce nu depaseste 1/2 din salariul lunar net.
Aceeasi ideea este reiterata si in art.169 alin. 4 C.mun., si anume: Retinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu hp777 hp777 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca d.p.d.v. legal, cand angajatorul primeste de la BEJ infiintarea unei popriri pe veniturile din salariu, acesta poate ... (vezi toată discuția)
Poprire Ellenna1234 Ellenna1234 Buna ziua! Am trei popriri pt credite de la trei BEJ diferiți. Una este venită la banca unde se încasează salariul si deja plătesc 1/3 din iar celelalte ... (vezi toată discuția)
Administrator srl lonewolf333 lonewolf333 Buna ziua. Revin cu problema mea. Ca fost administrator srl. cu presupuse datorii ma trezesc cu toate conturile blocate de un bej. \\"Dispun: infiintarea unei ... (vezi toată discuția)