avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare.
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare.

Buna ziua, am avut un credit la banca P. pe care l-am plătit o perioada; au intervenit probleme financiare și nu am mai putut plătii; au declarat creditul scadent și au obținut de la judecătorie executare silita în dosarul respectiv în noiembrie 2012 urmând ca apoi prin BEJ C.R. sa înființeze popriri asupra contului de salariu în ianuarie 2013, menționez ca nu am primit nici o înștiințare, nici de judecata, nici înainte de judecata, nici de înființare poprire nimic, am aflat la bancomat ca am contul blocat, am tot sunat peste tot sa aflu de ce și cine mi-a blocat veniturile; într-un final am aflat banca și BEJ-ul ce pusese în aplicare actul judecătoresc, m-am conformat cu faptul ca am poprire și am lăsat sa tot tragă lunar 33 % din salariu, nefiind informat de ceea ce trebuiau ei sa facă și ca erau obligați sa ma înștiințeze.
In poprire erau 2 sume de recuperat una mai mica de la un card de credit și una mai mare pe creditul inițial; a trecut un an de zile din feb. 2013 pana in ian 2014 timp in care mi s-a tras 33 % din salariu, in acest timp a fost acoperita suma cea mica si m-am trezit cu contul deblocat si fara poprire pe nici un cont nu numai la banca de unde se trăgea si celelalte conturi cu care nu lucram neapărat - au fost deblocate.
Din ianuarie 2014 si pana in aprilie 2015 nu s-a mai întâmplat nimic, am incasat tot salariul contul deblocat, nimeni nimic, in aprilie 2015 BEJ C.R. a făcut "cerere de revenire" a popririi cu o suma umflata fata de cea din 2013- fara înștiințare, fara nimic, din nou am aflat de la banca, de aceasta data am făcut contestație la executare pe motiv de perimare si implicit prescripția datoriei (deoarece sunt 3 ani trecuți de la scadenta contractului). Se judeca 2 dosare, cardul separat si creditul separat; in dosarele trimise de la BEJ sunt un teanc de hârtii fara nici o legătura; procese verbale nesemnate de nimeni si 2 hârtii in care pretinde ca m-a înștiințat, una nesemnata, nestampilata si una cu o stampila de la o firma de curierat. In perioada in care susținem ca ar fi perimare (2014-2015) apar 2 hârtii de actualizare sume care încurcă perimare; una in luna 01 si una in luna 07; hârtii fara proces verbal si semnate doar de BEJ iar judecătorul ne-a respins perimarea susținând ca nu este nici unde perioada mai mare de 6 luni + ca a luat in calcul hârtiile prin care susține ca am fost înștiințați (fara semnătura, fara stampila, prin curierat)
Intre timp banca , probabil dându-si seama ca nu prea au șanse de câștig sau pur si simplu sa nu-si mai bata capul, in timpul procesului a vândut dosarele către KRUC, acum se amână pt. a schimba in dosar partea parata.
Întrebările mele ar fi :
1 - ce acte întrerup perimarea si ce acte nu întrerup, din cate am citit si m-am informat, perimarea intervine dacă timp de 6 luni creditorul nu face dovada nici unui act de urmărire ( o hârtie interna a BEJ-ului cu actualizare sume, fara proces verbal fara înștiințare fara nimic poate întrerupe termenul de perimare?)
2 - au dreptul cei de la KRUC sa mai adauge alte cheltuieli de judecata
3- cheltuielile BEJ (care erau foarte mari de 8000 Ron) mai sunt luate in calcul
Si ar mai fi o grămada de întrebări ; ori ce părere ma poate ajuta; am primit amânare in septembrie , deci am timp de analiza. Se judeca pe vechiul cod.
Mulțumesc anticipat de pareri si scuze pt. eventualele greseli .

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii silita. valy01 valy01 Am avut un credit la banca , au declarat creditul scadent și au obținut de la judecătorie executare silita în dosarul respectiv în noiembrie 2012 urmând ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva marianiof marianiof buna ziua, am trait o intamplare nefericita si nu stiu cu o pot indrepta. de curand m-am angajat la o companie ce mi-a deschis cont la BRD. la incasarea ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi de catre administratia financiara alexcri77 alexcri77 Buna ziua in data de 15.10.2010 am primit o instiintare(recomandata,cu semnatura) cum ca toate conturile (cel de salariu si credit) au fost blocate datorita ... (vezi toată discuția)