avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimarea executarii silita.
Discuție deschisă în Executare silită

Perimarea executarii silita.

Am avut un credit la banca , au declarat creditul scadent și au obținut de la judecătorie executare silita în dosarul respectiv în noiembrie 2012 urmând ca apoi sa înființeze popriri asupra contului de salariu în ianuarie 2013, nu am primit nici o înștiințare, nici de judecata, nici de înființare poprire
Timp de un an de zile din feb. 2013 pana in ian 2014 mi s-a tras 33 % din salariu, dupa care m-am trezit cu contul deblocat , s-a ridicat poprirea.
Din ianuarie 2014 si pana in aprilie 2015 nu s-a mai întâmplat nimic, am incasat tot salariul, contul deblocat, nimeni nimic, in aprilie 2015 BEJ C.R. a făcut "cerere de revenire" a popririi cu o suma umflata fata de cea din 2013- fara înștiințare, fara nimic, din nou am aflat de la banca, de aceasta data am făcut contestație la executare pe motiv de perimare si implicit prescripția datoriei (deoarece sunt 3 ani trecuți de la scadenta contractului). In perioada in care susținem ca ar fi perimare (2014-2015) apar 2 hârtii de actualizare sume care încurcă perimare; una in luna 01 si una in luna 07; hârtii fara proces verbal si semnate doar de BEJ, la creditor - lipsa ; la debitor lipsa;

Întrebările mele ar fi :
1 - ce acte întrerup perimarea si ce acte nu întrerup, din cate am citit si m-am informat, perimarea intervine dacă timp de 6 luni creditorul nu face dovada nici unui act de urmărire ( o hârtie interna a BEJ-ului cu actualizare sume, fara proces verbal, fara înștiințare, fara nimic poate întrerupe termenul de perimare?)
2 - toate hartiile sunt trimise prin curier, eu stiu ca cel putin pe vechiul cod erai obligat sa trimiți prin posta, sunt ele valabile?
Si ar mai fi o grămada de întrebări ; ori ce părere ma poate ajuta; am primit amânare in septembrie , deci am timp de analiza. Se judeca pe vechiul cod.
Mulțumesc anticipat de pareri si scuze pt. eventualele greseli .
Cel mai recent răspuns: valy01 , utilizator 18:01, 24 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare. valy01 valy01 Buna ziua, am avut un credit la banca P. pe care l-am plătit o perioada; au intervenit probleme financiare și nu am mai putut plătii; au declarat creditul ... (vezi toată discuția)
Perimarea executarii si in modalitatea popririi nicu-dumitru nicu-dumitru Cu deosebita stima, va rog sa-mi precizati cum trebuie procedat in cazul pe care il expun. In urma executarii silite, poprire pe salariu, executorul nu a mai ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita karlasofia karlasofia Buna ziua. Dacă mă poate ajuta, va rog, cineva cu o informație. In luna ianuarie 2017 s-a transmis de către BEJ la bănci notificare privind înființarea ... (vezi toată discuția)