Unde trebuie înaintată cererea pentru diferenţă de despăgubiri pentru un apartament naţionalizat, pentru care s-au primit despăgubiri conform Legii 112/1995?
E vorba de diferenţa de despăgubiri dintre preţul pieţii, cum zice Legea 1/2009, şi preţul calculat conform Legii 112/1995, cînd s-au aplicat alte criterii.
Apartamentul meu a fost confiscat fără plată pe Decretul 223/1974. După apariţia Legii 112/1995 am făcut proces pentru redobîndire, am pierdut procesul (deşi apartamentul nu fusese încă vîndut) dar am primit despăgubiri, conform unei expertize care a ţinut seamă de condiţiile din Legea 112 ("să nu depăşească valoarea salariului pe 20 de ani" şi alte asemenea condiţii). N-am mai făcut cereri noi cînd au apărut Legile 10/2001 şi 247.
Am înţeles că Legea 1/2009 dă dreptul la diferenţă de despăgubire între ceea ce s-a dat pe Legea 112/1995 şi preţul pieţii.
Concret, unde trebuie să depun cererea pentru a primi diferenţa de despăgubiri şi ce trebuie să conţină cererea? Cine face expertiza după preţul pieţii prin care se stabileşte diferenţa de despăgubire?