avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Activitate rylalex

Activitate rylalex

Buna ziua!
De aproape 20 ani locuiesc intr-un apartament in centrul orasului si m-am inteles mereu foarte bine cu toti vecinii. Obisnuiam sa petrecem de sarbatori si aniversari.
De curand s-a mutat la 2 etaje sub mine o familie cam neprietenoasa. Au renovat oamenii apartamentul si nu au lipsit bormasina si ciocanul in acest proces de renovare.
Am fost cu totii intelegatori si nu l-i s-a atrat niciodata atentia, ca asta inseamna sa stai la bloc, trebuie sa ne acceptam unii pe ceilalti.
Dupa ce au terminat de renovat, au inceput sa ne atraga atentia ca ii deranjam cu muzica. Ei nu vor sa auda niciun fel de muzica la nicio ora, ei sunt deranjati chiar si de revelion, copilul lor are nevoie de odihna non-stop. De retinut faptul ca nu este vorba de un copil cu dizabilitati, dar ei invoca acest motiv pentru a ne sensibiliza.
Le-am explicat cu totii ca nu ascultam muzica pentru a-i deranja pe ei, ci pentru ca ne simtim bine si nu e frumos ca cineva sa apara si sa strice tot.
Le-am spus cu frumosul sa se mute de la bloc la casa, ca asa procedeaza oamenii ce vor liniste.
Mentionez ca nu am abuzat niciodata, nu am ascultat muzica mai tarziu de ora 21:00 si am respectat tot timpul orele de liniste.

In ultimele saptamani au inceput sa atace miseleste, in sensul ca fac reclamatii la politia locala care vin sa imparta avertismente si amenzi.
Chiar politistii ne-au spus ca lor nu li s-ar parea deranjant ceea ce facem, dar daca un vecin reclama ei trebuie sa ia masuri.
Mi-au recomandat sa nu mai ascult muzica, sa traiesc batraneste pentru ca nu au cum sa ma ajute.

Am multi vecini martori care pot confirma faptul ca nu deranjez si ca noii vecini sunt niste carcotasi.
As putea face o plangere pe motiv ca ma simt hartuit de acesti vecini?
Buna dimineata!
Aseara in timpul serviciului meu de paza, am iesit afara pentru a patrula. Era frig, ploua, deci am inghetat si m-am udat. Ajuns inapoi in cabina, m-am dezbracat de hainele ude si le-am pus pe calorifer. Cateva minute mai tarziu apare un nene politist (fost militian), l-am vazut pe geam facandu-mi poze cu telefonul in timp ce purtam o conversatie cu dumnealui.
Imi cere buletinul, imi scrie un proces verbal "Fiind in serviciu de paza, a fost gasit adormit in cabina de la poarta 2, dezbracat de uniforma avand in functiune TV si Laptop" Faptele sunt prevazute de art 60 lit "e" din Legea 333, sanctionat de art 61 lit C.

Mi-a zis ca ii va arata pozele directorului meu, daca tot il contrazic cand spune ca dormeam. Asta m-a facut sa semnez procesul verbal.
Citindu-l cu atentie observ ca nu mi-a scris corect numarul de buletin, a gresit o cifra iar in art 60 litera "e" scrie "e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani; "


Am vreo sansa in instanta impotriva acestui proces verbal? Sunt student si muncesc pentru a-mi intretine facultatea, orice cheltuieli neprevazute si nefolositoare ma afecteaza.

Laptopul meu intra in stand-by dupa 5 minute daca nu-l folosesc. Acesta fiind inca pornit in acel moment, as putea folosi asta ca avantaj ? Pana la urma chiar el a zis ca era in functiune
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Am 16 si locuiesc impreuna cu tatal meu si cu viitoarea lui sotie. Tata mai are o fata careia ii plateste pensie alimentara desi a depasit varsta de 18 ani.Despre acea fata nici macar nu se stie sigur daca este fata lui, dar din cate am inteles de la tata, el ar fi obligat sa plateasca doar pana la varsta de 18 ani. Fata este o analfabeta,este inca in clasa a 11a, si vrea sa ramana repetenta si anul asta prin absenteism pentru a beneficia de pensie alimentara. Ba mai nou, acuma si-a facut buletin pe numele tatalui meu. L-a dat in judecata si urmeaza procesul.... tata ar mai trebui sa ii plateasca inca 2 ani de zile... e normal? si ce vrea sa faca cu acel buletin? nu cumva vrea sa vina si sa ceara din avere? are vre-un drept? Daca dupa ce eu implinesc 18 ani, tata imi trece totul pe numele meu, ea mai are vre-un drept? Nu mai suport .....