avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces verbal cu date gresite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces verbal cu date gresite

Buna dimineata!
Aseara in timpul serviciului meu de paza, am iesit afara pentru a patrula. Era frig, ploua, deci am inghetat si m-am udat. Ajuns inapoi in cabina, m-am dezbracat de hainele ude si le-am pus pe calorifer. Cateva minute mai tarziu apare un nene politist (fost militian), l-am vazut pe geam facandu-mi poze cu telefonul in timp ce purtam o conversatie cu dumnealui.
Imi cere buletinul, imi scrie un proces verbal "Fiind in serviciu de paza, a fost gasit adormit in cabina de la poarta 2, dezbracat de uniforma avand in functiune TV si Laptop" Faptele sunt prevazute de art 60 lit "e" din Legea 333, sanctionat de art 61 lit C.

Mi-a zis ca ii va arata pozele directorului meu, daca tot il contrazic cand spune ca dormeam. Asta m-a facut sa semnez procesul verbal.
Citindu-l cu atentie observ ca nu mi-a scris corect numarul de buletin, a gresit o cifra iar in art 60 litera "e" scrie "e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani; "


Am vreo sansa in instanta impotriva acestui proces verbal? Sunt student si muncesc pentru a-mi intretine facultatea, orice cheltuieli neprevazute si nefolositoare ma afecteaza.

Laptopul meu intra in stand-by dupa 5 minute daca nu-l folosesc. Acesta fiind inca pornit in acel moment, as putea folosi asta ca avantaj ? Pana la urma chiar el a zis ca era in functiune
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 25 Ianuarie 2014
Nu trebuia sa semnati procesul verbal daca nu avea dreptate.
Incadrarea faptei a fost facuta corect astfel ca nu procesul verbal nu poate fi contestat pe motiv de incadrare eronata.

[ link extern ]

art.60-
e) încălcarea de către personalul de paza ori garda de corp a obligaţiilor prevăzute la art. 48-51;
Nu este vorba despre prevederile Codului Muncii- de unde ati citat dvs - , ci despre prevederile Legii nr.333/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - intrebare privind posibilitatea anularii procesului verbal ContSters126538 ContSters126538 Buna seara ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am fost amendat aiurea pe baza art. 60 lit. a din legea 333/2003. Procesul verbal, pe langa motive de fapt ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 si legea 61/1991 manolebenieamin manolebenieamin Locuiesc in com. Priponesti, jud. Galati si am primit doua procese-verbale de amenda de cate 500 RON in 04.05.2007 si 09.08.2007 pentru ca nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala-abuz ? shteffan30 shteffan30 In data de 08.10.2011 la ora 5:45,am fost legitimat de un lucrator al Politiei Romane in timp ce ma aflam in timpul orelor de program.mentionez ca sunt angajat ... (vezi toată discuția)