avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala - intrebare privind ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala - intrebare privind posibilitatea anularii procesului verbal

Buna seara !

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Am fost amendat aiurea pe baza art. 60 lit. a din legea 333/2003. Procesul verbal, pe langa motive de fapt pentru care ar trebui anulat, are urmatoarele carente procedurale :

1. PV a fost intocmit in lipsa mea (in calitate de administrator al unui SRL). Martor este un nene cu acelasi nume cu al agentului (probabil fratele lui, dar nu de asta ma leg acum). Problema e ca este trecut martor, cu CI, seria, nr., CNP, si la 'Am luat la cunostinta' nu este semnat de martor, asa cum cere OG 2 / 2001 art 19 alin 1. Este un motiv clar de anulare al PV ?

2. In PV este trecut 'faptele comise sunt prevazute de art. 60 lit. a din l 333 / 2003 .... sanctionate de art. 60 lit b din l 333 / 2003 cu amenda de la 2 000 la 5 000 lei.' Art. 60 lit b din l 333 / 2003 actualizata nu prevede nicio sanctiune, ea spunand asa : 'Art. 60

Constituie contraventii la prezenta lege urmatoarele fapte:

a) neluarea masurilor de organizare si functionare a pazei, prevazute la art. 3 alin. (1) si (3), art. 5 alin. (1), art. 17 alin. (1) si la art. 18 alin. (2) si (3);

b) neluarea masurilor prevazute la art. 25 si la art. 27 alin. (1)-(3);'

Sanctiunea e data de art. 61 lit. B

Eu presupun sincer ca agentul asta (care are ceva personal cu mine desi nu ne-am vazut niciodata) era la bauta cu frate-su cand a scris PV asta.

Pot cere anularea articolului si ca urmare a prevederilor OG 2 /2001 art. 16 alin. 1 ?

De ce va intreb lucrurile astea, pt ca toate astea sunt sicanele unui nebun si as vrea sa atac pe aceste doua temeiuri PV, pastrandu-mi motivele de fapt pt o eventuala urmatoare contestatie (eu deja am un proces castigat impotriva lui si un al doilea proces ca si castigat si ma tem ca o sa urmeze alte sicane)

Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 22:06, 23 Martie 2011
Contestati procxesul verbal sub aspectul neindeplinirii conditiilor de validitate si pentru fond .Arati motivele pe fiecare capat de cerere .
cazacuioana a scris:

Contestati procxesul verbal sub aspectul neindeplinirii conditiilor de validitate si pentru fond .Arati motivele pe fiecare capat de cerere .


Multumesc pt raspuns ! Totusi, nu ar fi de ajuns doar aspectul neindeplinirii conditiilor de validitate ? Nu as vrea sa se faca acum o dezbatere in fond nenecesara (as risca ca in fond sa se dea dreptate celor de la politie, sa se anuleze pe conditii de validitate si, apoi, sa mi se dea din nou amenda, de data asta facuta corect)... Credeti ca e un risc acesta ?

Si o ultima intrebare ... Pot sa cer cumva cheltuieli de judecata ? Poate i-as descuraja un pic, daca ar trebui sa-mi dea fie si 50 lei benzina pana la judecatorie si inapoi (judecatoria e in alt oras)...

Inca o data, va multumesc !
Formulati contesttatie impotriva procesului verbal.
Daca apreciati ca sunt abuzuri, formulati plangere
penala pentru abuz in serviciu.
Analizati continutul PV sub aspectul dispozitiilor art 16,17,19 din OG nr 2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afisarea procesului-verbal de contraventie la domiciliu Florian C Florian C Buna ziua! Am o problema cu un pv de contraventie de care am aflat dupa un an cand m-am dus sa platesc impozitul. Am aflat ca am de platit o amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Proces verbal laurion32 laurion32 descriere fapta : Aflandu-se in barul x de pe strada x a provocat scandal spargand mai multe pahare am fost sanctionat cu 500 lei fapte prevazute de art. 3 ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala-motive de anulare a procesului verbal de contraventie ionut214 ionut214 Buna ziua, In cazul in care se depune o reclamatie conform legii 61/1991 art 3 pct1 la data de 22.07.2013 si procesul verbal se intocmeste la data de ... (vezi toată discuția)