avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Activitate Jude09

Activitate Jude09

Răspuns la discuția Micsorare pensie alimentare minor
Multumesc pentru recomandari. Cererea de reducere a fost respinsa ca neintemeiata. Era evident si de bun simt, insa faptul ca m-am prezentat, am facut intampinare si mi-am sustinut cauza, presupun ca a contat.

Multumesc inca o data.
Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
Vad ca va adresati direct mie, atunci voi continua si eu sa va raspund direct la ce stipulati in postarea de mai sus.

Comunicarea implica cel putin 2 persoane, corect, dna avocat? :-) Daca unul scrie sms-uri, mail-uri (cai de comunicare subliniate ca unica modalitate de comunicare de cealalalta parte), si nu se primeste niciun feedback din partea persoanei cu care intentionezi sa comunici, se numeste ca nu ai, in realitate, nicio cale de comunicare, dupa care sa existe un beneficiu, corect, dna avocat? Este cel mult o cale prin care materializezi in scris niste idei, dar nu este in niciun caz aceasta o forma de comunicare, in stricta etimologie a termenului.


Vedeti cat e de simplu sa judecati situatiile fara sa analizati contextul, fara sa va intereseze amanuntele care construiesc povestea in totalitate, emiteti judecati si le extrapolati la nivel general.

Si daca tonul dumneavoastra este atat de prietenos, va voi invita si eu sa imaginati situatia mea in felul urmator: tatal copilului o suna nestingherit pe fetita in fiecare seara, in w/e-uri chiar de 2 ori pe zi, pe telefonul fix, pe care daca as intra in categoria la care faceti dumeavoastra referire, l-as scoate din priza, ca si asa nu il folosesc! Deci, ce ziceti? Va dau contactele tatalui sa-i predati si dumnealui aceeasi lectie?

Haideti, ca sunt sigura ca veti avea mai mult succes decat avocata mea, copilul nostru, familia mea, prietenii nostri ...

De cand s-a schimbat codul civil, observ cum dumneavoastra, avocatii, cei care pledati cu atata convingere pentru custodia la mama pana la 1 octombrie 2011, cum v-ati intors impotriva mamelor, nu aveti rabdarea si interesul necesar de a judeca SITUATIA in particular si acum, DA, faceti discrimari, in detrimentul mamelor. Presupun ca nu va trece mult timp pana cand o asociatie gen T.A.T.A. se va naste in societatea romaneasca, dar de data aceasta va purta numele M.A.M.A.

Haideti, mamelor, ca nu-i greu! Codul civil si modul discriminator in care se judeca cazurile ne ofera posibilitati chiar mari!
Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
Dna avocat,

Ma incument prima sa va dau curs exercitiului dumneavoastra si pot afirma ca nu sunt departe in viata reala de o astfel de actiune. Si DA, tatal fetitei nu ar semna asa ceva nici inainte, nici dupa mine. Tatal fetitei are un razboi personal cu mine si foloseste copilul stiind cat inseamna pentru mine. Nu vrea sa comunice cu mine in niciun fel, iar la invitatia mea de a merge impreuna la un consilier care rezolva astfel de conflicte, subliniind faptul ca am face-o pentru buna dezvoltare a copilului nostru, nu am primit niciun raspuns. Il astept de vreo 2 luni. Mi-a interzis sa-l mai sun la telefon, iar unica cale de comunicare acceptata de dumnealui este e-mai-ul si sms-ul.

Ceee ce face acest nou cod civil in privinta custodiei copilului, din punctul meu de vedere, este ce a facut si comunismul societatii trecute. Nu degeaba influenta este codul francez, ma gandesc. Anume: uniformizeaza si pune egalitate intre indivizi. Calitatea nu mai are nicio importanta. Globalizarea pare a fi cheia succesului pentru sistemul nostru juridic.

De exemplu, la mine la serviciu si cred ca este valabil si in domeniile voastre de activitate, daca calitatea muncii mele este mai buna decat a colegului, imi ofera o valoare superioara fata de colegul respectiv. In fata instantei insa, faptul ca unul dintre parinte s-a ingrijit de copil din secunda in care s-a nascut, zi si noapte, iar celalalt parinte si-a vazut de o alta viata decat cea de familie si nu i-a pasat ce se petrece in familia lui, este in totala egalitate! Toti suntem egali, calitatea nu conteaza! Ce sa-ti inveti copilul ca e mai bine, stimati avocati si magistrati? Sa fii moral, sa ai o viata decenta sau sa traiesti o viata plina de huzur si promiscuitate? Din punctul dumeavaostra de vedere, diferenta intre cele doua principii de viata nu exista! Deci, dumneavoastra aveti copii? Cum ii educati?
Răspuns la discuția Micsorare pensie alimentare minor
Va multumesc pentru indrumari. V-am urmat sfatul si astazi am depus intampinarea si cateva documente justificative. Vineri va fi termenul de judecata. Va tin la curent. Multumesc inca o data!
Răspuns la discuția Micsorare pensie alimentare minor
Multumesc pentru raspuns si pentru interesul acordat.

Nelamurirea mea consta in probele care sunt deja atasate la dosar, respectiv venitul lui pe ultimele 6 luni (care este NESCHIMBAT), dovada platirii pe ultimele 6 luni a pensiei de intretinere catre cealalta minora, dovada platii asigurarii de studii pentru cealalta minora. Ar putea instanta sa acorde o micsorare a procentului de 1/6, conform legii si a unei decizii judecatoresti de acum 2 ani, desi venitul sau este NESCHIMBAT, dar afirma ca nu se poate intretine din suma care ii ramane?

Multumesc din nou pentru sfat.
Buna ziua,

Tatal minorei, care mi-a fost incredintata spre crestere si educare, a deschis un dosar de micsorare a pensiei alimentare, de la 1/6 din venituri, procent pentru care instanta a luat decizia definitiva in 2009, la 600 RON, suma fixa.

Precizez ca motivele acestui dosar, specificate in citatia pe care am primit-o NU sunt de micsorare a venitului sau, ci faptul ca mai plateste o pensie alimentara minorei dintr-o alta casatorie, in valoare de 600 RON, ca ii plateste tot acesteia o polita de studii in valoare de 2400 RON trimestrial, ca are o ''rata'' de 300 EUR catre parintii lui lunar si ca banii care ii raman din venitul lui (care este 6200 RON), nu-i mai ajung pentru pregatirea profesionala si pentru nevoile sale personale.

Avocata mea m-a sfatuit sa nu ma prezint la termen, sa il las sa se ''faca de ras'' singur in fata instantei, iar dosarul sa se judece in lipsa. Din punctul dumneaei de vedere si din cate cunostinte juridice mi-am capatat si eu in ultima vreme, de cand ma tot plimb prin tribunal, cererea lui de reducere a pensiei alimentare are toate sansele sa fie respinsa. Motivele aduse in instanta de el nu concorda cu litera legii.

Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi oferi si parerea dvs.

Va multumesc

Dl Avocat,

Am vrut sa subliniez faptul ca fostul sot sustine ca va intenta proces pentru acest program de vizitare a copilului nostru, pentru ca dvs vorbeati in raspunsul postat si despre un proces de reincredintare a minorului catre tata, ceea ce chiar nu este cazul. Am vrut doar sa subliniez la ce fac referire.

Multumesc pentru suport.
Va multumesc mult pentru raspunsurile prompte.

Informarea mea legata de programul de vizitare, era strict legata de posibilitatea ca acestea sa se produca si in prezenta mea, data fiind lipsa de incredere in atitudinea si responsabilitatea lui, ca parinte. Imi doresc ca aceste vizite sa se petreaca, tocmai de aceea am fost de acord cu intalnirile respective oridecate ori tatal copilului si le-a dorit.

Nu este vorba despre un proces de reincredintare a minorului, ci de un program de vizite, asa cum si-l doreste tatal copilului intrucat acesta nu a fost specificat de catre instanta judecatoreasca in sentinta de divort, iar vizitele au ramas cumva la latitudinea noastra.

Va multumesc inca o data si va doresc numai bine!
Buna ziua,

Cum fiecare situatie este particulara, va rog sa aveti rabdare cu mine si sa cititi toate detaliile situatiei in care ma gasesc si daca se poate, sa-mi dati un raspuns, pentru care evident, va multumesc.

Divortul dintre mine si tatal copilului este definitiv si irevocabil, incheiat in septembrie 2009. Pe sentinta de divort, nu este specificat niciun program de vizitare a minorei in varsta de 5 ani. Fostul meu sot este dependent de jocuri de noroc, a fost internat de 2 ori la sectia de psihiatrie, a urmat consiliere psihologica ani la rand si i s-a recomandat si terapie medicamentoasa. Dupa divort, pana acum 6 luni, am incercat o reimpacare cu el in 2 randuri, crezand intr-o aparenta schimbare a sa si in dorinta de a fi impreuna cu familia lui, dar mai ales, dorindu-mi ca fiica noastra sa creasca intr-o familie normala. Ambele randuri in care s-a produs reimpacarea au esuat din acelasi motiv, respectiv recidive de petrecut nopti in cazinouri si lipsa sa atat fizica, cat si emotionala din viata copilului.

Amanunte de neimplicare emotionala si responsabilitati indeplinite fata de copil sunt extrem de multe, dar le consider amanunte in cazul de fata.

De acum 6 luni, de cand s-a produs ruptura, de data asta definitiva, cand si-a dorit sa-si vada copilul, acest lucru a fost posibil, uneori chiar mai des de o data pe saptamana, in functie si de programul meu. Tin sa mentionez ca la intalnirile cu tatal copilului, am fost si eu prezenta.

Afland ca am inceput o alta relatie si observand lipsa oricarei sanse din partea mea in ceea ce priveste o eventuala impacare, doreste sa-si vada copilul singur, la domiciliul sau, asa cum prevede legea si pentru asta vrea sa deschida un proces.

Mentionez ca fostul meu sot locuieste impreuna cu parintii lui, care au vazut copilul nostru de maximum 4-5 ori de cand s-a nascut si nici nu s-au interesat in acesti ani de ea.

Mentionez de asemenea ca, dat fiind dezechilibrul psihologic al sotului meu, precum si a unui anturaj in care si-a petrecut cei 9 ani de casnicie, cu persoane gen camatari, nu consider ca cea mai iubita fiinta din viata mea, respectiv copilul nostru, ar putea sa fie doar in prezenta tatalui ei, fara supravegherea mea.

In cazul unui potential proces, in care el ma ameninta ca doreste copilul de sarbatori la el in domiciliu, precum si 2 saptamani pe an, in vacante si saptamanal, conform legii, poate avea castig de cauza, daca eu, sustinand cele de mai sus, cu dovezi si martori (dar si multe altele), subliniez ca toate intalnirile copilului cu tatal lui le doresc sub supravegherea mea?

Va multumesc pentru rabdare si pentru un raspuns competent,