avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizite minor, sub supraveghere tutore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizite minor, sub supraveghere tutore

Buna ziua,

Cum fiecare situatie este particulara, va rog sa aveti rabdare cu mine si sa cititi toate detaliile situatiei in care ma gasesc si daca se poate, sa-mi dati un raspuns, pentru care evident, va multumesc.

Divortul dintre mine si tatal copilului este definitiv si irevocabil, incheiat in septembrie 2009. Pe sentinta de divort, nu este specificat niciun program de vizitare a minorei in varsta de 5 ani. Fostul meu sot este dependent de jocuri de noroc, a fost internat de 2 ori la sectia de psihiatrie, a urmat consiliere psihologica ani la rand si i s-a recomandat si terapie medicamentoasa. Dupa divort, pana acum 6 luni, am incercat o reimpacare cu el in 2 randuri, crezand intr-o aparenta schimbare a sa si in dorinta de a fi impreuna cu familia lui, dar mai ales, dorindu-mi ca fiica noastra sa creasca intr-o familie normala. Ambele randuri in care s-a produs reimpacarea au esuat din acelasi motiv, respectiv recidive de petrecut nopti in cazinouri si lipsa sa atat fizica, cat si emotionala din viata copilului.

Amanunte de neimplicare emotionala si responsabilitati indeplinite fata de copil sunt extrem de multe, dar le consider amanunte in cazul de fata.

De acum 6 luni, de cand s-a produs ruptura, de data asta definitiva, cand si-a dorit sa-si vada copilul, acest lucru a fost posibil, uneori chiar mai des de o data pe saptamana, in functie si de programul meu. Tin sa mentionez ca la intalnirile cu tatal copilului, am fost si eu prezenta.

Afland ca am inceput o alta relatie si observand lipsa oricarei sanse din partea mea in ceea ce priveste o eventuala impacare, doreste sa-si vada copilul singur, la domiciliul sau, asa cum prevede legea si pentru asta vrea sa deschida un proces.

Mentionez ca fostul meu sot locuieste impreuna cu parintii lui, care au vazut copilul nostru de maximum 4-5 ori de cand s-a nascut si nici nu s-au interesat in acesti ani de ea.

Mentionez de asemenea ca, dat fiind dezechilibrul psihologic al sotului meu, precum si a unui anturaj in care si-a petrecut cei 9 ani de casnicie, cu persoane gen camatari, nu consider ca cea mai iubita fiinta din viata mea, respectiv copilul nostru, ar putea sa fie doar in prezenta tatalui ei, fara supravegherea mea.

In cazul unui potential proces, in care el ma ameninta ca doreste copilul de sarbatori la el in domiciliu, precum si 2 saptamani pe an, in vacante si saptamanal, conform legii, poate avea castig de cauza, daca eu, sustinand cele de mai sus, cu dovezi si martori (dar si multe altele), subliniez ca toate intalnirile copilului cu tatal lui le doresc sub supravegherea mea?

Va multumesc pentru rabdare si pentru un raspuns competent,

Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Jude09, utilizator
Cel mai recent răspuns: Jude09 , utilizator 17:21, 12 Ianuarie 2011
In cazul unei actiuni introduse de tata (intuind ca minorul v-a fost incredintat de instanta spre crestere si educare, in actiunea de incredintare accesorie divortului), acesta poate solicita reincredintarea minorului catre el şi poate solicita stabilirea unui program de legatura cu copilul minor, cu elemente concrete atat temporal (zile si ore) cat si spatial (locul), precum si alte conditii concrete pe care le poate solicita in cadrul unei actiuni de acest tip. In functie de elementele concrete ale actiunii introduse (mai concret si pe intelesul dvs., capetele de cerere), va trebui sa va organizati apararea. In privinta reincredintarii, avind in vedere conditiile descrise, consider ca actiunea este cvasi-inadmisibila:), in sensul ca instanta va trebui sa o admita pentru analiza situatiei concrete si evaluarea conditiei legale de "modificare a situatiei initiale", respectiv a celei din momentul pronuntarii hotararii initiale de incredintare a minorului catre dvs. In urma probelor ca aceasta nu numai ca nu s-a schimbat, ci mai mult, ca s-a schimbat in defavoarea fostului sot, instanta ar trebui sa respinga capatul de cerere privitor la reincredintare catre fostul sot.
Daca acesta nu solicita decat posibilitatea mentinerii legaturii cu minora in conditiile pe care el le considera ca pot fi solicitate (in anumite zile, la domiciliul sau, zile din vacate etc.), va trebui sa probati cele afirmate mai inainte, in fata instantei, cu obiectivul major al determinarii aceleeasi instante in a considera ca modul solicitat de fostul sot nu este in interesul minorului, iar modul solicitat de dvs. (prin intampinare de ex.;)), este in inetesrul minorului. Numai in functie de capacitatea de a utiliza si administra probe concludente in acest sens, in fata instantei de judecata, depinde pronuntarea unei hotarari favorabile. De aceea va indic angajarea unui avocat. In functie de strategia aleasa si actiunile concrete intreprise, numai instanta se va pronunta, conform legii si propriei constiinte. Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
ContSters36411, utilizator
pentru a avea castig de cauza aveti nevoie si de eventuale izbucniri violente din parte lui pt a arata ca fiica nu este in siguranta singura la domiciliul acestuia. oricum faptul ca ar lasa-o singura noaptea in casa consider eu ca este suficient dar orice dovada in plus e bine venita. ganditi-va si la urm aspecte
- in ce mod o influenteaza vizitele tatalui
- in ce mod a marcat-o revenirea tatalui la domiciliu cu ocazia impacarii si cum a influentat-o lipsa lui noaptile sau cand nu i-a fost alaturi.
- puteti demonstra ca o influenteaza negativ?
- a jucat jocuri de noroc in prezenta copilului?
- este violent verbal sau fizic?
toate acestea le veti folosi in instanta. nu ii interziceti sa vada copilul pt ca intrati sub incidenta codului penal dar putei sa va mentineti pretentia ca acesta sa o vada in prezenta dvs avand motive intemeiate sa vredeti ca nu este suficient de responsabil. oricum internarile lui sunt o proba f importanta.
in privinta iubitului actual e pos ca fostul sot sa incerce sa caute orice motive pt care sa spuna ca prezenta acestuia ii poate dauna fetei in cazul in care locuiti impreuna. tb sa va asteptati la orice dar in fond astea sunt detalii colaterale. baza procesului este capacitatea lui de a avea grija de copil si de a rezista tentatiei jocurilor de noroc pt 1-5 zile de x. pe asta tb sa va axati. cautati un avocat si vedeti ce va sugereaza acesta sa faceti si asa veti sti daca este unul bun sau nu. pastrati inf ce vi le-am dat. succes
Va multumesc mult pentru raspunsurile prompte.

Informarea mea legata de programul de vizitare, era strict legata de posibilitatea ca acestea sa se produca si in prezenta mea, data fiind lipsa de incredere in atitudinea si responsabilitatea lui, ca parinte. Imi doresc ca aceste vizite sa se petreaca, tocmai de aceea am fost de acord cu intalnirile respective oridecate ori tatal copilului si le-a dorit.

Nu este vorba despre un proces de reincredintare a minorului, ci de un program de vizite, asa cum si-l doreste tatal copilului intrucat acesta nu a fost specificat de catre instanta judecatoreasca in sentinta de divort, iar vizitele au ramas cumva la latitudinea noastra.

Va multumesc inca o data si va doresc numai bine!
"Un program de vizite" nu se poate stabili, daca nu exista un acord al parintilor in acest sens, decat pe calea unei actiuni in instanta. Altfel el poate fi respectat sau nu, in functie de bunul plac al celor doi.
Dl Avocat,

Am vrut sa subliniez faptul ca fostul sot sustine ca va intenta proces pentru acest program de vizitare a copilului nostru, pentru ca dvs vorbeati in raspunsul postat si despre un proces de reincredintare a minorului catre tata, ceea ce chiar nu este cazul. Am vrut doar sa subliniez la ce fac referire.

Multumesc pentru suport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor maara maara Buna ziua.Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie.M-am despartit de fostul sot si in urma divortului copilul i-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor schimbare localitate ! tratto tratto am o hotarare de divort in care este specificat si programul de vizitare minor.intrebarea mea este: daca fosta sotie (la care este copilul) isi muta domiciliul ... (vezi toată discuția)
Divort spania_romania cristina culea cristina culea buna ziua.In octombrie2007 am divortat de sotul meu ,divort de comun acord avem un copil de 9 ani care locuieste cu mine ,dupa divort am ramas cu numele de ... (vezi toată discuția)