Cred ca va referiti la reincredintare.
Tatal are dreptul de a lua copilul in vacante , in limitele de timp determinate , daca ii permite hotararea judecatoreasca care incuviinteaza dreptul de vizita.Incalcarea acestui program conduce la savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararii judecatoresti , iar , dupa finalizarea programului de vizita , tatal e obligat a aduce minorul inapoi dumneavoastra .
Cred ca citatia se refera la un proces de reincredintare, in care dumneavoastra aveti calitatea de parat .Insa si aceasta incredintare comporta anumita aspecte, iar , din moment ce sotul nu se implica financiar in vederea educarii minorului , probabil ca nici afectiv nu-i e foarte atasat ....Copilul are anumite nevoi care trebuie satisfacute , iar simpla intentie de neplata a acestei pensii conduce la o lipsa de interes fata de acesta...Sansele , din cele mentionate de dumneavoastra pana acum , nu sunt unele considerabile...
Un avocat va poate reprezenta in instanta , il puteti alege dumneavoastra , dupa propriile criterii.
tin sa va multumesc mult pt. incurajare ,referitor la citatie ,in Romania figuram ca si casatoriti ,pt. ca divortul s-a pronuntat in spania ,iar fostul sot a deschis actiune de divort in Romania ,pe mine ma citeaza in calitate de parat in proces cu fostul sot in calitate de reclamant pt.fond -divort cu minori.Cere sa-i fie incredintat spre crestere si educare copilul nostru care dupa parerea lui ar avea o viata mai buna alaturi de el cu sprijinul si ajutorul familiei lui ,iar pe mine ma pune intr-o postura de "mama rea"cu diferite minciuni.care ar fi parerea d-voastra?as avea nevoie de un avocat specializat in drept international ori normal?
In raporturile de familie , detaliile sunt importante .Situatia prezentata per ansamblu poate conduce catre o abordare deficitara.
E importanta relatia mama -copil , asa cum a fost ea sedimentata, inca de la nasterea acestuia ,dar si posibilitatea materiala de a-l creste , prin existenta unui venit stabil .In mod similar , climatul de securitate al acestuia ar fi asigurat si de locuinta proprie a mamei .
Intrunite aceste elemente , alaturi de un comportament afectulos , corect , de o implicatie , fireasca , din punctul meu de vedere, a mamei , sansele de a fi incredinat minor tatalui sunt foarte mici .
Am retinut ideea ca nu se implica material pana in acest moment , insa pasteaza legatura cu minorul prin exercitarea dreptului de vizita.
Iata o lipsa de implicatie din punct de vedere financiar , insa , totusi , un interes de a vedea copilul si de a petrece timp cu acesta in vacante ....Sigur , aceste aspecte pot fi nuantate , si pot avea cu totul alte implicatii.
Va recomand sa apelati la un avocat cu pregatire in domeniul Drepului Familiei.Succes.
probabil ca cere o reincredintare a minorului, urmand sa platiti d-tra pensie de intretinere.trebuie sa va aparati, in dosar .luati legatura cu un avocat.
va trebui sa angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta .
de regula, instanta din ro , in ceea ce priveste copiii minori i, ii incredinteaza mamelor.
sunt putine situatii cand acestia sunt incredintati tatilor, dar acuma depinde de la caz la caz/
daca tatal ia copilul in vacanta si apoi refuza sa vi-l aduca, ii puteti face plangere penala pt nerespectarea hotararilor judecatoresti .