avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort spania_romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort spania_romania

buna ziua.In octombrie2007 am divortat de sotul meu ,divort de comun acord avem un copil de 9 ani care locuieste cu mine ,dupa divort am ramas cu numele de familie al fostului sot ,recent am primit o citatie de divort din romania pt. a ma prezenta in august,intentia fostului sot este de a castiga custodia copilului in romania .In prezent avem domiciliul in spania .Ce pot face ?mi-e teama pt. ca in august va pleca cu copilul in romania in vacanta si nu mi-l va aduce inapoi.Ar fi legal daca nu imi va aduce copilul avand in vedere ca el ar trebui sa respecte legea de aici ?avand in vedere ca nu ii plateste pensie alimentara?Va rog din suflet ce as putea face as avea nevoie de un avocat international pt. a ma reprezenta in instanta?
Cred ca va referiti la reincredintare.

Tatal are dreptul de a lua copilul in vacante , in limitele de timp determinate , daca ii permite hotararea judecatoreasca care incuviinteaza dreptul de vizita.Incalcarea acestui program conduce la savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararii judecatoresti , iar , dupa finalizarea programului de vizita , tatal e obligat a aduce minorul inapoi dumneavoastra .

Cred ca citatia se refera la un proces de reincredintare, in care dumneavoastra aveti calitatea de parat .Insa si aceasta incredintare comporta anumita aspecte, iar , din moment ce sotul nu se implica financiar in vederea educarii minorului , probabil ca nici afectiv nu-i e foarte atasat ....Copilul are anumite nevoi care trebuie satisfacute , iar simpla intentie de neplata a acestei pensii conduce la o lipsa de interes fata de acesta...Sansele , din cele mentionate de dumneavoastra pana acum , nu sunt unele considerabile...

Un avocat va poate reprezenta in instanta , il puteti alege dumneavoastra , dupa propriile criterii.

Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
tin sa va multumesc mult pt. incurajare ,referitor la citatie ,in Romania figuram ca si casatoriti ,pt. ca divortul s-a pronuntat in spania ,iar fostul sot a deschis actiune de divort in Romania ,pe mine ma citeaza in calitate de parat in proces cu fostul sot in calitate de reclamant pt.fond -divort cu minori.Cere sa-i fie incredintat spre crestere si educare copilul nostru care dupa parerea lui ar avea o viata mai buna alaturi de el cu sprijinul si ajutorul familiei lui ,iar pe mine ma pune intr-o postura de "mama rea"cu diferite minciuni.care ar fi parerea d-voastra?as avea nevoie de un avocat specializat in drept international ori normal?
In raporturile de familie , detaliile sunt importante .Situatia prezentata per ansamblu poate conduce catre o abordare deficitara.
E importanta relatia mama -copil , asa cum a fost ea sedimentata, inca de la nasterea acestuia ,dar si posibilitatea materiala de a-l creste , prin existenta unui venit stabil .In mod similar , climatul de securitate al acestuia ar fi asigurat si de locuinta proprie a mamei .

Intrunite aceste elemente , alaturi de un comportament afectulos , corect , de o implicatie , fireasca , din punctul meu de vedere, a mamei , sansele de a fi incredinat minor tatalui sunt foarte mici .
Am retinut ideea ca nu se implica material pana in acest moment , insa pasteaza legatura cu minorul prin exercitarea dreptului de vizita.

Iata o lipsa de implicatie din punct de vedere financiar , insa , totusi , un interes de a vedea copilul si de a petrece timp cu acesta in vacante ....Sigur , aceste aspecte pot fi nuantate , si pot avea cu totul alte implicatii.

Va recomand sa apelati la un avocat cu pregatire in domeniul Drepului Familiei.Succes.

Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
probabil ca cere o reincredintare a minorului, urmand sa platiti d-tra pensie de intretinere.trebuie sa va aparati, in dosar .luati legatura cu un avocat.
va trebui sa angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta .
de regula, instanta din ro , in ceea ce priveste copiii minori i, ii incredinteaza mamelor.
sunt putine situatii cand acestia sunt incredintati tatilor, dar acuma depinde de la caz la caz/

daca tatal ia copilul in vacanta si apoi refuza sa vi-l aduca, ii puteti face plangere penala pt nerespectarea hotararilor judecatoresti .

Alte discuții în legătură

Reicredintare copil minor oana99 oana99 BUNA ZIUA AM SI EU O INTREBARE ...IN URMA CU 4 ANI IN URMA DIVORTULUI COPILUL MEU MINOR FIIND A FOST DAT TATALUI SPRE CRESTERE SI EDUCARE..DUPA CATEVA LUNI AM ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor stroe ana maria stroe ana maria In urma casatoriei a rezultat un copil ,care acum este in grija fostului sot,el vrea sa acum sa-l iau eu cum trebuie sa procedez si ce documente trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)