avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate marius_80

Activitate marius_80

Răspuns la discuția Asociat S.R.L.
Pentru diferenta de debit se poate cere atragerea raspunderii administratorului, in cazul in care se poate dovedi ca sunt intrunite conditiile atragerii raspunderii civile contracuale in culpa acestuia.

Ce se intampla in situatia in care :
a) nu se retine vreo culpa in sarcina administratorului sau a celuilalt asociat?

b) administratorul dispare , nu este de gasit sau nu are avere. In acest caz exista pericolul atragerii raspunderii patrimoniale a asociatului A2 ( cu averea proprie) in conditiile de mai sus?
Răspuns la discuția Asociat S.R.L.
Ceea ce nu reusesc sa inteleg este urmatorul lucru: Societatea X intra in faliment. Capital social 200 lei; Active sazicem 100 lei iar Pasivul: 500 lei. Societatea intra in faliment si este lichidata. Se acopera 300 lei din debit! Restul de 200 lei cum este recuperat de creditori in masura in care nu au ce executa. Exista dispozitii legale care sa oblige si asociatul A2 - care nu este administrator - la acoperirea pasivului in masura in care nu a contribuit in nici un fel la agravarea Pasivului societatii?
Discuție Asociat S.R.L.
As vrea sa aduc in discutie un aspect rar gasit si la fel de rar documentat atat in legislatie cat si in spete , relatat succint astfel:

" La societatea X S.R.L. suntv 2 asociati A1 si A2 cu parti egale din capitalul social. Capitalul social 200 lei. Administrator este unul dintre asociati, sa zicem A1. Celalalt asociat nu are nici o functie in cadrul societatii si nu a efectuat nici un fapt si nu a incheiat nici un act prin care sa implice in vreun fel societatea in relatii comerciale sau de alta natura! "
In situatia falimentului societatii X , ce drepturi are si ce obligatii i se retin ?

Astept raspunsurile dumneavoastra!
In situatia in care sunt 2 asociati , in acel caz extrem in care societatea intra in faliment, este atrasa si raspunderea proportionala si a celui de-al doilea asociat, desi nu a fost implicat cu nimic in gestionarea afacerilor societatii? Sau se merge doar pe raspunderea administratorului ?