avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspunderea unui administrator pt srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspunderea unui administrator pt srl

Expun pe scurt pt cei ce doresc mai multe informatii rog sa intrebati !
Nu cunosc nimic despre administrarea unei sociatati (pina in acest moment am fost angajat) din partea fondatorului am primit oferta de a devenii administratorul unui srl cota parte 35% actiuni !As dori sa ma ajutati (informati ) cu privire la ce anume ar trebui sa contina actul constitutiv. De asemenea ce raspundere directa atrage functia de administrator! Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: marius_80 , utilizator 16:24, 17 Martie 2009
Buna ziua,

raspunderea administratorului poate sa fie chiar si subiect de doctorat. Sunt foarte multe de spus despre asta.
Inteleg ca veti dobandi 35 % din societate. Cred ca ar trebui sa va negociati si o indemnizatie. E posibil ca acei 35% sa nu produca dividende - societatea sa fie pe pierdere. Daca produce dividende, acestea se platesc la finele anului - deci aveti nevoie si de un venit constant.

av. Boncu
daca in calitate de administrator, va faceti treaba cinstit si corect,nu aveti de ce sa va temeti de raspunderi.
dupa cum va sugerat si colegul incercati sa obtineti o indemnizatie,un salariu de (d ex.dir.gen.)si pentru siguranta, solicitati ajutor in intocmirea actului constitutiv.
succes
La modul general, dvs ca administrator veti raspunde pentru intreaga desfasurare a activitatii societatii comerciale, de raporturile pe care le are cu alte societati, de relatia cu insitutiile in calitate de reprezentant, etc.
Asa cum au spus si colegii, atat timp cat va faceti treaba corect, nu aveti de ce sa va temeti.
Trebuie sa stiti insa ca in cazul in care societatea intra in imposibilitate de plati si se deschide procedura insolventei (faliment), in cazul in care se constata ca starea de insolventa a fost generata de activitatea dvs defectuoasa, (art. 138 din Lg 85/2006 cu toate subpunctele sale) comitetul creditorilor sau lichidatorul pot cere atragerea raspunderii dvs patrimoniale (adica sa acoperiti pasivul societatii cu bunurile dvs proprii).
Asta e bineinteles scenariul cel mai pesimist, in mod normal, nu se va intampla.
Insa e bine sa stiti si latura negativa.

Av. Julia Watkins
In situatia in care sunt 2 asociati , in acel caz extrem in care societatea intra in faliment, este atrasa si raspunderea proportionala si a celui de-al doilea asociat, desi nu a fost implicat cu nimic in gestionarea afacerilor societatii? Sau se merge doar pe raspunderea administratorului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social 2ntz 2ntz se poate schimba sediul social? cum? cand? in ce conditii? se poate pune sediu social un apartament inchiriat? (vezi toată discuția)
Srl cu dobitoci CrisaKK CrisaKK Buna seara, Ma numesc Cristel Karamanoukian si va rog mult sa-mi dati un sfat. Sunt asociata intr-un SRL, in cote egale, cu doua persoane (sot&sotie). ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face moraru alexandru moraru alexandru in urma unui proces am obtinut o sentinta judecatoreasca prin care o societate comerciala era obligata la executarea unui proiect (pt care avusesem un ... (vezi toată discuția)