As vrea sa va intreb ce se poate face in urmatoiarea situatie. In luna ianuarie am cumparat o masina taxi de la un prieten. I-am dat 100 mil vechi(10.000 lei) si ne-am inteles la 500 mil. Greseala mea este ca nu am facut nici un fel de act cand am dat banii avand incredere. Banii s-au dat in prezenta unui baiat care urma sa fie sofer. Dupa 3 luni proprietarul mi-a cerut masina inapoi. Neavand acte a trebuit sa o inapoiez. A adus argumente ca soferul nu se tine de treaba etc. In conditiile date imi pot recupera cumva banii?
Si a doua problema este ca a ramas la vanzatorul masinii cartea de munca a soferului. Eu am platit contributii desi nici nu a facut vreun contract de munca pt baiat. El cum isi poate recupera cartea de munca? Este legal sa tii cartea de munca a cuiva? Multumesc.
As dori sa va intreb si eu ceva daca se poate. In urma unei relatii cu un individ care s-a terminat fara probleme primesc pe telefon un mesaj ''iti fac praf masina''. La 20 min cand ajung in fata potii gasesc masina zgariata pe toata partea laterala stanga. In consecinta am fost la politie si am facut catre comandant o adresa sau nu stiu cum se cheama prin care am relatat ca am primit un sms pe tel cu textul... si apoi am gasit masina zgariata. Ce urmeaza si cum se pot lua masuri impotriva acestei persoane? in plus am incercat o conciliere vorbind parintii cu el la telefon dar continua sa dea mesaje puerile ca o sa faca si el plangere si alte astfel de chestii nefondate. Va rog sa imi dati un raspuns ca nu am patit asa ceva niciodata si nu stiu cum sa procedez. Va multumesc.