avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recuperare carte de munca.ajutor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recuperare carte de munca.ajutor

As vrea sa va intreb ce se poate face in urmatoiarea situatie. In luna ianuarie am cumparat o masina taxi de la un prieten. I-am dat 100 mil vechi(10.000 lei) si ne-am inteles la 500 mil. Greseala mea este ca nu am facut nici un fel de act cand am dat banii avand incredere. Banii s-au dat in prezenta unui baiat care urma sa fie sofer. Dupa 3 luni proprietarul mi-a cerut masina inapoi. Neavand acte a trebuit sa o inapoiez. A adus argumente ca soferul nu se tine de treaba etc. In conditiile date imi pot recupera cumva banii?
Si a doua problema este ca a ramas la vanzatorul masinii cartea de munca a soferului. Eu am platit contributii desi nici nu a facut vreun contract de munca pt baiat. El cum isi poate recupera cartea de munca? Este legal sa tii cartea de munca a cuiva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 14:09, 3 August 2009
Din nefericire,intelegerea dvs.cu respectiva persoana nefiind atestata de nici un act juridic intre dvs. este ca si cum nu ar fi existat.Aceasta intelegere exista doar in relatarea dvs.Deci nu nu exista dovezi nici ca ati dat cuiva banii,nici ca acel cineva i-ar fi primit,mai ales ca probabil nici nu se recunoaste primirea vreunei sume de bani.In aceasta situatie nu puteti recupera banii dati, de altfel, cu buna credinta.
In privinta cartii de munca, nu am inteles unde se afla aceasta in prezent
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Puteti eventual sa ii faceti plangere pentru abuz de incredere , desi nu stiu ce sanse puteti avea cu un singur martor si fara nici un fel de act demonstrand ca ati dat banii.
cartea de munca este la administratorul societatii care mi-a "vandut''' masina si nu vrea sa o inapoieze .Este legal sa o pastreze?
In situatia in care intre sofer si proprietarul masinii a existat un contract de munca , la data incetarii acestuia cartea de munca se inapoiaza.Daca se refuza se inainteaza actiune in instanta importiva angajatorului. Daca nu a existat nici un contract de munca intre acestia nu se poate demonstra nici ca soferul i-a inmanat cartea de munca.
Sa se incerce o plangere la politie. Dar sunt slabe sanse de izbanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot proceda pentru recuperarea bunului A2sha A2sha Pe scurt povestea este: fratele meu, sofer fiind, primeste imprumut de la seful lui o suma de bani.Pentru a primi banii, fratele meu lasa sefului sau un ... (vezi toată discuția)
Imi pot recupera banii imprumutati? AlexandraDimache AlexandraDimache Buna dimineata, saptamana trecuta tatal fostului concubin mi-a cerut imprumut suma de 4000 de euro spunandu-mi ca mi-i va restitui banii saptamana aceasta. El ... (vezi toată discuția)
2 probleme pe care le intimpin OVIFRO OVIFRO 1.cum pot afla daca stiu numele si prenumele si CNP unei persoane unde lucreaza(la ce firma e angajata) 2.daca am dat bani imprumut unei persoane si nu am ... (vezi toată discuția)