avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare prin sms incheiata cu distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare prin sms incheiata cu distrugere

As dori sa va intreb si eu ceva daca se poate. In urma unei relatii cu un individ care s-a terminat fara probleme primesc pe telefon un mesaj ''iti fac praf masina''. La 20 min cand ajung in fata potii gasesc masina zgariata pe toata partea laterala stanga. In consecinta am fost la politie si am facut catre comandant o adresa sau nu stiu cum se cheama prin care am relatat ca am primit un sms pe tel cu textul... si apoi am gasit masina zgariata. Ce urmeaza si cum se pot lua masuri impotriva acestei persoane? in plus am incercat o conciliere vorbind parintii cu el la telefon dar continua sa dea mesaje puerile ca o sa faca si el plangere si alte astfel de chestii nefondate. Va rog sa imi dati un raspuns ca nu am patit asa ceva niciodata si nu stiu cum sa procedez. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 09:16, 1 August 2009
plangere penala pt. amenintare si distrugere.


av.m.vasilescu
Aveti mesajele,pe care le puteti folosi ca probe.
Formulati la politie plingere pentru amenintare si distrugere.


Detectiv Particular FILIP STELIAN
Ambele fapte ( amenintare, distrugere) de pe urma carora ati avut de suferit, pot fi pedepsite numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Deci, pentru a fi pusa in miscare actiunea penala impotriva fapruitorului, dvs. trebuie sa depuneti la organele de cercetare penala aceasta plangere in termen de 2 luni de la data cand fapta a fost savarsita .In cuprinsul acesteia , trebuie sa aratati cine este autorul, sa descrieti fapta, sa aratati mijloacele de proba, adresa autorului faptei si a martorilor, precizarea daca doriti sau nu sa va constituiti ca parte civila si daca este cazul, indicarea parsoanei responsabile civilmente.
Distrugerea, din punctul meu de vedere, este cam greu de dovedit....Cum dovedesti ca prietenul care i-a trimis sms-ul este si autorul faptei de distrugere?Poate i-a trimis sms si atat.Probe, probe, probe...
Pastrati mesajele , pentru a le arata agentilor de politie.Daca au existat si martori care au asistat la aceasta convorbire , poate fi apreciata in concret si depozitia lor.
Ati putea inregistra eventualele convorbiri , daca aceasta persoana va va mai aborda...Ar fi bine sa existe si martori...

Atentie! plangerea o puteti depune fie la Politie , fie la Parchet , in termen de 2 luni de la data la care ati cunoscut / ati fi putut cunoaste pe faptuitor.In vederea identificarii acestuia , va puteti adresa Politiei , pentru a va furniza datele de identificare (sunt obligatorii pentru a fi mentionate in plangerea penala prealabila )


Succes.

Alte discuții în legătură

Zgariat masina in parcare sub ochii mei Mihai1978 Mihai1978 Acum cateva zile am surprins un pensionar zgariindu-mi masina. Am sunat la 112 a venit politia ne-a luat datele iar pe mine m-a indrumat la sectie sa fac ... (vezi toată discuția)
Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)