avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Zgariat masina in parcare sub ochii mei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Zgariat masina in parcare sub ochii mei

Acum cateva zile am surprins un pensionar zgariindu-mi masina. Am sunat la 112 a venit politia ne-a luat datele iar pe mine m-a indrumat la sectie sa fac plangere. Agentul care mi-a preluat plangerea a zis ca s-ar putea sa fie greu de dovedit fapta pt ca nu am martori.Totusi, cand echipajul a venit la fata locului le-a cerut sa-l ridice pe individ pt a-i lua probe de pe chei si eventual de pe maini. In urma zgarieturilor s-a creat o gramada de praf de vopsea si chit si mi-e imposibil sa cred ca nu s-a luat si pe ala de-a tras cu cheia. Totusi echipajul n-a facut asta. Asadar daca se ajunge la "cuvantul meu inpotriva cuvantului lui" pot reprosa organelor vicierea anchetei? Si daca se va dovedi ca e vinovat, cam ce prevede legea pentru astfel de nenorociti?
Cel mai recent răspuns: Mihai1978 , utilizator 00:22, 28 August 2007
Cu siguranta,politistii de pe echipaj n-au stiut ce sa-ti spuna.Daca ai depus reclamatie in scris la politie, cel care ti-a zgariat masina raspunde penal conform art. 217 alin. 1 Cod penal (distrugere), pedeapsa fiind inchisoare de la o luna la 3 ani sau amenda. Daca va intelegeti si va impacati, iti poti retrage plangerea.
Sunt nedumerit cu probarea faptului. Daca, desi eu l-am vazut, individul zice ca nu el? Ma pot lua de politie ca n-a luat probe?
Chiar daca individul "merge pe nu", asta nu inseamna ca sustinerile dvs nu sunt reale.
Sa inteleg ca dl. politist a discutat doar cu dvs. nu si cu pensionarul, pe el l-a intrebat ceva sau nu mai era de fata?
Chiar daca sunt reale spusele daca nu puteti dovedi cu nimic ............asa cum ati observat este cuvantul dvs. contra cuvantului unui pensionar.
Am aflat cu trebuia sa se intample. Echipajul trebuia sa cheme la fata locului o echipa de la cercetari penale care sa ia probe sau sa-l duca pe individ la sectie. De asemenea se poate face expertiza sa vada daca urma de pe tabla a fost facut cu ceva din dotarea aluia. Daca se va ajunge la "cuvantul meu impotriva cuvantului lui" va trebui sa iau politia de guler pt nerespectarea procedurilor. Doar le-am servit un vandal pe tava, in flagrant, la locul faptei. Mai departe era treaba lor. Asta ca sa stie cine mai citeste pe aici si este sau va fi patit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala politia comunitara th3king666 th3king666 Salutare...am si eu o mica problema...saptamana trecuta am primit o amenda contraventionala de la P.C. pentru k nu am vrut sa ma legitimez.....Cum o ... (vezi toată discuția)
Accident usor, asa zis nedeclarat ContSters158047 ContSters158047 Buna ziua, Intr-una din zile mi-am gasit masina blocata in spate de un autoturism de AG. Dupa cateva claxoane a aparut si proprietarul care a inceput sa ... (vezi toată discuția)
Incident si politisti incompetenti c_mircea c_mircea La un moment dat, un individ a incercat sa ma calce cu autoturismul sau. Drept urmare, am sunat la 112 si am cerut ajutor. Echipajul de politie care s-a ... (vezi toată discuția)