avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor, asa zis nedeclarat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor, asa zis nedeclarat

Buna ziua,

Intr-una din zile mi-am gasit masina blocata in spate de un autoturism de AG. Dupa cateva claxoane a aparut si proprietarul care a inceput sa faca scandal ca nu isi muta masina. Am sunat in acel moment la 112 si a aparut un echipaj de politie. In acel moment, soferul, a mutat masina si s-a mai calmat.

Pe moment se pare, pentru ca a doua zi s-a dus la politie si a declarat ca l-am lovit in aripa din spate. Mi-a venit citatie acasa si am fost la politie, unde surpriza, politistul m-a gasit vinovat desi masina mea nu prezinta urme de accident. Am fost cu masina si la service si mi-au spus ca nu au ce sa ii repare conform dovezii de reparatie. Totodata, infundatura reclamata de soferul de AG era in tabla, iar bara mea din spate este de plastic...care repet...nu are urme de lovituri.

Ca sanctiune mi s-a suspendat permisul pentru 30 zile, deoarece nu m-am prezentat la o sectie de politie in 24 de ore. Eu, repet, am chemat politia la fata locului pentru ca individul era recalcitrant. Echipajul ne-a luat datele dar nu a intocmit un proces verbal pe loc.

Ce pot face in aceste conditii ? Eu am avut bunavointa sa chem acolo politia dar ma vad acum in pozitia de victima.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 10:31, 14 Iulie 2010
formulati plangere impotriva procesului-verbal incheiat de politist. plangerea se depune la judecatorie.
unde as putea face o expertiza tehnica mai amanuntita ? sau asta se face in urma plangerii ?
in cadrul procesului, la momentul cand veti formula cereri de probe puteti solicita si o expertiza tehnica, daca veti considera ca se impune o astfel de proba.
va informez ca plangerea se depune in termen de 15 zile de la momentul comunicarii procesului-verbal. daca doriti informatii mai amanuntite ma puteti contacta pe mail

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil sa iti intocmeasca proces verbal de contraventie pe presupuneri ? iuli-ana iuli-ana Sotul meu a primit acasa o adresa de la politie ca in ianuarie ar fi lovit o masina parcata in fata unui bloc in timp ce se plimba pe strada cu ATV-ul. S-a ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare de persoana mgheorghe mgheorghe Buna ziua, Va cer ajutorul in privinta unui accident rutier petrecut in urma cu un an. Am efectuat viraj stanga regulamentar ,am intrat pe strada dorita ... (vezi toată discuția)
Incident si politisti incompetenti c_mircea c_mircea La un moment dat, un individ a incercat sa ma calce cu autoturismul sau. Drept urmare, am sunat la 112 si am cerut ajutor. Echipajul de politie care s-a ... (vezi toată discuția)