avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... este posibil sa iti intocmeasca proces verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

este posibil sa iti intocmeasca proces verbal de contraventie pe presupuneri ?

Sotul meu a primit acasa o adresa de la politie ca in ianuarie ar fi lovit o masina parcata in fata unui bloc in timp ce se plimba pe strada cu ATV-ul. S-a prezentat la politie si a aflat ca proprietarul masinii ar fi facut plangere ca sotul meu i-a lovit masina, plangera proprietarului se bazeaza pe spusele unui martor care l-ar fi vazut pe sotul meu cu Atv in seara respectiva.
Pe baza acestei plangeri i s-a factut proces verbal, prin care i s-a ridicat carnetul si i s-a dat amenda 300 lei.
Dupa intocmirea procesului sotul a depus plangere la judecatorie pentru contestarea PV. Are voie sa plateasca 1/2 din amenda in 48 ore daca a facut contestatie, cazul este de ieri 16.03.2010.
Ce sanse are de castig, intrucat sotul stie sigur ca nu a avut nici un incident, se plimba impreuna cu cumnatul meu, era o zapaba superba in perioada respectiva, jumat lui ianuarie. Mentionez ca este sofer profesionist de meserie si stie bine cum sa procedeze in astfel de cazuri, are asigurare la ATV, asa ca daca s-ar fi intamplat accidentul respectiv mi-a spus ca s-ar fi prezentat la politie sa declare si pagubitul isi repara masina pe baza asigurarii si se evita problema creata.
Nu am anut niciodata probleme cu justitia si de aceea nu stim cum sa rezolvam problema aparuta.
Multumesc anticipat pentru informatii.
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 11:22, 18 Martie 2010
Este de preferat sa achite in intervalul de 48 ore 1/2 din amenda,pentru ca in eventulitatea in care instanta dispune respingerea contestatiei sa nu fie obligat la plata integrala a sanctiunii aplicate.
Ramane in sarcina vecinului care a formulat plangere ,sa administreze probe temeinice care eventual sa conduca la confirmarea sau nu ,a vinovatiei sotului dvs
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
ynocentta, utilizator
va rog daca se poate sa am pareri din partea specialistilor de pe forum
Are nevoie de martori, alte probe care sa ateste ca la acea data era in alta zona, de o expertiza care sa dovedeasca faptul ca nu ATV-ul a lovit masina si de un avocat.
In seara respectiva, ora 20, intradevar se plimba prin zona respectiva dar nu a lovit masina respectiva.
Cine trebuie sa faca expertiza, a venit un agent de la politie si a filnat ATV cu mobilul lui ( a constat verbal sotului ca nu are nici o lovitura), acest lucru se intampla dupa ce sotul s-a prezentat la politie in urma plangeri pagubitului.
Este neaparata nevoie de un avocat, nu se poate reprezenta sotul singur, tinand cont de faptul ca era insotit de o persoana care poate si martor si de faptul ca ATV nu are nici o lovitura.
Mentionez si faptul masina respectiva este lovita intre aripa si marginea capotei, este impozibil ca o parte a ATV sa ajunga in zona respectiva, este ca o lovitura de corp dur aplicat din pozitie veticala.
Sotul dvs.trebuie sa depuna contestatie in termen de 15 zile de la semnarea procesului verbal,iar daca nu l-a semnat,de la primirea acestuia(data postei)la domiciliu.
La judecarea contestatiei sotul dvs.isi poate dovedi nevinovatia cu acte,martori,eventual o expertiza tehnica pentru a face dovada imposibilitati producerii avariei despre care faceti vorbire,de catre un ATV.
Cred in necesitatea asigurarii apararii de catre un avocat,avand in vedere recunoasterea competentelor profesionale ale fiecarei persoane.

Alte discuții în legătură

Accident usor, asa zis nedeclarat ContSters158047 ContSters158047 Buna ziua, Intr-una din zile mi-am gasit masina blocata in spate de un autoturism de AG. Dupa cateva claxoane a aparut si proprietarul care a inceput sa ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda pentru injurii adresate unui agent sef ctin_dan ctin_dan Am primit aceasta amenda si as vrea sa o contest deoarece injuriile le-am adresat dupa ce domnul agent sef m-a lovit cu pumnul in gura. Procesul verbal nu ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru culpa comuna cristianbanc cristianbanc In data de 02 11 2008 in jurul orei 10 circuland cu autoturismul marca Skoda Superb din directia Baia Mare-Livada-Satu Mare la iesirea din localitatea Livada ... (vezi toată discuția)