avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incident si politisti incompetenti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incident si politisti incompetenti

La un moment dat, un individ a incercat sa ma calce cu autoturismul sau. Drept urmare, am sunat la 112 si am cerut ajutor. Echipajul de politie care s-a prezentat la locul accidentului, culmea, il cunostea pe individul respectiv. Drept urmare eu am fost amendat pentru tulburarea ordinii publice. Acel echipaj de politie nici macar nu a chemat in sprijin o patrula de circulatie care sa constate incidentul, mai ales ca pe asfalt existau nenumarate urme de franare si demaraj, urme care s-au facut in urma manevrelor repetate facute cu autoturismul in incercarea de a ma calca!

Doresc sa formulez plangere impotriva echipajului de politie, dar cel mai mult ma intereseaza daca in plangere pot sa cer ca sa vad raportul facut de catre echipajul de politie cu privire la acel incident. As vrea sa vad raportul fiindca sunt convins ca acel echipaj de politie a raportat cu totul altceva decat ceea ce s-a intamplat de fapt. As dori sa cer si inregistrarea apelului meu la 112 in care am precizat clar ca cer ajutor fiindca un individ atenteaza asupra integritatii mele cu autoturismul sau.
Pot cere politiei acel raport si acea inregistrare ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
c_mircea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 06:58, 7 August 2010
Formulati plangere impotriva acestor polisti pentru
infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor pesroanelo
si abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, infractiuni prevazute de
art. 246 si 247 C.pen.
Cereti expres prin plangere si raportul ca si inregistrarea apelului dvs.
Daniel Coman a scris:

Cereti expres prin plangere si raportul ca si inregistrarea apelului dvs.

Asta doresc si eu, sa le cer. Dar le pot cere ca sa le vad si eu personal? Sau acestea le va vedea doar procurorul care instrumenteaza cazul? Probabil stiti la fel de bine ca si mine ca uneori anchetele nu decurg cum trebuie, dar daca reclamantii "ghideaza" oarecum fortat organele de urmarire penala, acestea nu prea au incotro si vor respecta pasii normali.

Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
c_mircea, utilizator
Dupa ce depuneti plangerea la parchet, solcitati in scris sa vi se
ofere posibiltiatea de a vedea acest raport, intruact in functie de ce contine
este necesar sa formulati probe.
Daca vi se refuza aceasta, formulati plangere la procuror in conformitate
cu prevederilea art. 275 C.pr.pen.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
Daniel Coman, Avocat
Multumesc mult mult mult! Sunt convins ca acea patrula de politie a trecut in raport ceva de genul unui incident, dar nici macar nu au amintit despre incercarea de a fi calcat cu un autoturism, mai ales avand in vedere ca in convorbirea avuta cu operatorii 112 am specificat clar ca un individ face manevre repetate in incercarea de a ma calca cu masina. Plus ca la locul incidentului existau destule urme de franare si de demaraj, ceea ce teoretic, cred ca si practic, ar fi fost de competenta unei patrule de circulatie. Patrula de circulatie care nu a fost chemata la locul incidentului de catre echipajul de politie ordine publica. In fine, asta ar fi deductia mea pe cale de consecinta logica, si nu prea cred ca gresesc. Multumesc din nou ca m-ati luminat.
In sustinerea aspectelor semnalate de dvs. aveti martori? acele urme de franare de pe asfalt atesta faptul ca un autoturism a franat acolo, nu indica faptul ca neaparat autoturismul implicat in incident le-a produs. la fel nici inregistrarile de la 112 nu pot fi considerate o proba obiectiva, poate atesta doar faptul ca intradevar ati sunat la 112. in plus fata de asta natura incidentului dintre dvs. si cealalta persoana o cunoasteti doar voi doi si nu este neaparat de competenta politiei rutiere.constatarea aceea de care vorbiti dvs. se face doar in cazul producerii unui accident rutier. actele intocmite de politistii sositi la fata locului pot fi solicitate de organele de cercetare penala, procuror sau judecator in cazul in care exista o plangere penala.

Alte discuții în legătură

Accident fără victime anunțat la 112, înțelegere pentru soluționare amiabilă încălcată ulterior de șoferul lovit. cum se poate apăra celălalt șofer? Costi2017 Costi2017 Buna ziua, - Un accident fara victime (Soferul A = lovire din spate,la o frana brusca a soferului B, ce rula in fata). - Soferul A (care a lovit) suna la 112 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Accident usor, asa zis nedeclarat ContSters158047 ContSters158047 Buna ziua, Intr-una din zile mi-am gasit masina blocata in spate de un autoturism de AG. Dupa cateva claxoane a aparut si proprietarul care a inceput sa ... (vezi toată discuția)