avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incident si politisti incompetenti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incident si politisti incompetenti

La un moment dat, un individ a incercat sa ma calce cu autoturismul sau. Drept urmare, am sunat la 112 si am cerut ajutor. Echipajul de politie care s-a prezentat la locul accidentului, culmea, il cunostea pe individul respectiv. Drept urmare eu am fost amendat pentru tulburarea ordinii publice. Acel echipaj de politie nici macar nu a chemat in sprijin o patrula de circulatie care sa constate incidentul, mai ales ca pe asfalt existau nenumarate urme de franare si demaraj, urme care s-au facut in urma manevrelor repetate facute cu autoturismul in incercarea de a ma calca!

Doresc sa formulez plangere impotriva echipajului de politie, dar cel mai mult ma intereseaza daca in plangere pot sa cer ca sa vad raportul facut de catre echipajul de politie cu privire la acel incident. As vrea sa vad raportul fiindca sunt convins ca acel echipaj de politie a raportat cu totul altceva decat ceea ce s-a intamplat de fapt. As dori sa cer si inregistrarea apelului meu la 112 in care am precizat clar ca cer ajutor fiindca un individ atenteaza asupra integritatii mele cu autoturismul sau.
Pot cere politiei acel raport si acea inregistrare ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iunie 2010
c_mircea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 06:58, 7 August 2010
Incidentul pe care doriti sa il reclamati si plangerea formulata de dvs,trebuie dovedita si cu alte probe care sa se coroboreze cu raportul politistilor care s-au deplasat la fata locului(acte,martori,alte probatorii permise de lege)
Plangerea dvs si acel raport,,chiar si inregistrarea apelului dvs.catre dispeceratul de politie, sunt insificiente pentru a stabili vinovatia celor despre care pretndeti ca nu si-au facut datoria.
Individul despre care sustineti ca a incercat sa va calce cu masina este cumva amantul sotiei?
Din expunerile utilizatorului rezulta ca acesta circula pe jos pe un drum public. deci pe carosabil.
Da, poate face contestatie la procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile de la primirea acestuia.
Referitor la plangere pentru abuz in serviciu, aceasta se depune la Parchetul de pe langa Tribunal, care este competent. Totusi din cele expuse nu sunt indeplinite elementele constitutive.
Succes!
Plangerea se depune la parchetul de pe langa judecatorie.
Din exerienta mea, cu unii lucratori a politiei clujene, va spun sa o lasati balta pentru ca nu veti avea castig de cauza.
Daca nu ati facut-o inseamna ca veti avea parte de pierdere de timp, bani si... nervi.
Poate imi lasati un mesaj in privat ca ati avut succes. (Vorba aceea: nu exista padure fara uscatori. Tocmai de aceea am spus "unii" deci nu toata poilitia din Cluj!).
Trebuie sa fiti fericit ca nu ati fost amendat si pentru faptul ca ati solicitat ajutorul politiei, nu numai pentru tulburarea ordinii publice. Asa ceva se practica in Cluj-Napoca pe considerentul ca sesizarea dvs. nu a fost intemeiata..
Afirmatiile mele se bazeaza pe realitate sustinute si de faptul ca am fost martor la un eveniment: cineva a sunat la 112 si, in loc sa fie ajutat, dupa cateva saptamani i s-a intocmit un proces-verbal de contraventie.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident fără victime anunțat la 112, înțelegere pentru soluționare amiabilă încălcată ulterior de șoferul lovit. cum se poate apăra celălalt șofer? Costi2017 Costi2017 Buna ziua, - Un accident fara victime (Soferul A = lovire din spate,la o frana brusca a soferului B, ce rula in fata). - Soferul A (care a lovit) suna la 112 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Accident usor, asa zis nedeclarat ContSters158047 ContSters158047 Buna ziua, Intr-una din zile mi-am gasit masina blocata in spate de un autoturism de AG. Dupa cateva claxoane a aparut si proprietarul care a inceput sa ... (vezi toată discuția)