avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Activitate t.teodor

Activitate t.teodor

Răspuns la discuția Anulare sentinta din 1979
Va multumesc! Raspunsul dvs ma face sa ma intreb daca ar fi un caz unic? Oare sa nu mai fi aparut aceasta situatie? Sa atac statul ca nu a prevazut o modalitate de raparatie, sentinta a fost data cu viclenie si fara a tine cont de probele administrate, de fapt nu se putea castiga impotriva statului odata intrat in posesia unui teren.
Răspuns la discuția Anulare sentinta din 1979
Multumesc, ati putea sa-mi spuneti care ar fi fost termenul?
In anul 1979 printr-o sentinta ramasa definitiva mi-a fost incalcat dreptul de proprietate asupra unui teren in favoarea statului. Fata de legile de atunci au fost epuizate caile de atac.#-o
Ar putea exista vreo cale de atac a acelei sentinte? Precizez ca legile reparatorii de dupa 1990 nu au putut fi aplicate, Legea 18, Legea 10 etc
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
La art.35 se spune ca daca bunul expropriat nu a fost utilizat in termen de un an in scopul pentru care a fost preluat (consruirea de locuinte in cazul meu) fostul proprietar poate cere retrocedarea.
Un teren expropriat in 1966 printr-un decret care nu a fost abrogat in mod expres, mai poate fi revendicat in conditiile Legii33/1994 avand in vedere ca terenul este liber? In 2006 tatal meu a deschis o actiune pe art.480 C.civ actiune respinsa dar cu recomandarea judecatorului de a solicita retrocedarea in conditiile Legii33/1994. Tatal meu a decedat si am descoperit actul doar de curand si am aflat ca ar fi aparut completari la aceasta lege pe care nu le gasesc.
Multumesc mult pentru o indrumare.