avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare in baza Legii nr.33/1994
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare in baza Legii nr.33/1994

Un teren expropriat in 1966 printr-un decret care nu a fost abrogat in mod expres, mai poate fi revendicat in conditiile Legii33/1994 avand in vedere ca terenul este liber? In 2006 tatal meu a deschis o actiune pe art.480 C.civ actiune respinsa dar cu recomandarea judecatorului de a solicita retrocedarea in conditiile Legii33/1994. Tatal meu a decedat si am descoperit actul doar de curand si am aflat ca ar fi aparut completari la aceasta lege pe care nu le gasesc.
Multumesc mult pentru o indrumare.
Cel mai recent răspuns: t.teodor , utilizator 21:56, 14 Aprilie 2009
Buna seara.LEGE nr.33 din 27 mai 1994se refera la exproprierea pentru cauză de utilitate publică ,deci nu vad cum acesta s-ar putea aplica in cazul dvs.
La art.35 se spune ca daca bunul expropriat nu a fost utilizat in termen de un an in scopul pentru care a fost preluat (consruirea de locuinte in cazul meu) fostul proprietar poate cere retrocedarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expropriere în interesul statului anita2007 anita2007 Bună ziua, Am un teren intravilan în Bucureşti, pe care doream să construiesc o casă, pentru care în decembrie 2007 am primit înştiinţarea ... (vezi toată discuția)
Teren de sub o casa demolata jurista jurista Buna seara! In 1988 a fost demolata casa bunicilor mei in baza unui decret de expropriere, iar bunicii i-a fost dat un apartament cu 2 camere, fara a primi ... (vezi toată discuția)
Se aplica sau nu legea 10 in speta urmatoare???? dannezu dannezu In anul 1983 printr-un decret se expropriaza suprafata de 254 mp (pentru cauza de utilitate publica) dintr-un teren de 1250 mp, suprafata ramasa libera adica ... (vezi toată discuția)