avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se aplica sau nu legea 10 in speta urmatoare????
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se aplica sau nu legea 10 in speta urmatoare????

In anul 1983 printr-un decret se expropriaza suprafata de 254 mp (pentru cauza de utilitate publica) dintr-un teren de 1250 mp, suprafata ramasa libera adica cei 996 mp mai pot fi redobanditi daca nu s-a facut cerere in baza legii 10 ???
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2006
dannezu, utilizator
Cel mai recent răspuns: dannezu , utilizator 23:30, 22 Iunie 2006
:(

chiar nu stie nimeni???:(:(:(
poti incerca o actiune in revendicare, era mai bine daca se facea si cerere...
Nu cred ca se aplica, deoarece cei 996 mp nu au fost expropriati, acestia au fost liberi si proprietarul ii putea folosi.Aceasta lege cred ca s-ar fi aplicat doar daca era vorba despre revendicarea celor 254 mp. care au fost expropriati pentru cauza de utilitate publica.Citeste in legea 10 cap 1 art 8.Poate speta ta intrape acolo, si gasesti vreo rezolvare acolo.Eu atata stiu:D
Termenul pentru formularea notificarilor in temeiul legii 10/2001 a expirat de vreo 3 ani!!!
cred ca nu a fost prea clara intrebarea mea...

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara sau lf.10/2001? dandanaua dandanaua Bunicul a avut in proprietate 2500 m.p.Cu acte, comunistii l-au expropriat de 1200 m.p., dar i-au luat fara acte si pe ceilalti 1200. Pe intreaga suprafata s-a ... (vezi toată discuția)
Trecere teren in domeniul public DanielCariga DanielCariga Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi ... (vezi toată discuția)
Re:retrocedare teren Liulica Gina Liulica Gina Este vorba de actiune de anulare a ordinului prefectului de retrocedare a unui teren expropriat pe care acum este amplasat un spital. Problema este ca ... (vezi toată discuția)