avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliara sau Lf.10/2001?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliara sau Lf.10/2001?

Bunicul a avut in proprietate 2500 m.p.Cu acte, comunistii l-au expropriat de 1200 m.p., dar i-au luat fara acte si pe ceilalti 1200. Pe intreaga suprafata s-a edificat un cimitir prin anii 197...si ceva. In baza legilor proprietatii, a solicitat retrocedarea celor 2500 m.p. prin cerere. Primarul a dat dispozitie in baza Lg.10/2001 cu modificarile intervenite prin Lg.247/2005 doar pentru cei 1200 m.p.expropriat "cu acte".De cei 1300 nu se vorbeste nimic. Ii solicit in instanta prin actiune in revendicare imobiliara considerand ca, fiind doar ocupati de stat, nu mi-am pierdut niciodata proprietatea, ci doar posesia. Mi se da de inteles ca ar fi trebuit sa cer o reconstituire pe Lg.10/2001 si nu o revendicare imobiliara. Asa este? Mai pot, dupa ce s-au facut si probe(in favoarea mea, pana acum) sa precizez actiunea ca fiind reconstituire pe Lg.10/2001 cu 247/2005 ?Ce pot face in acest moment? Si de ce se considera ca n-ar fi revendicarea admisibila?
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 20:50, 16 Ianuarie 2010
pt ca revendicarea nu mai e admisibila pe dr comun de la aparitia legii 1/2009
Pai Lg.1/2009 nu are nici in acest moment norme de aplicare, guvernul nu le-a emis inca, asa ca.....o aplicam dupa ureche, sau cum? Oricum, eu nu ma incadrez clar in legile fondului funciar, pentru ca, repet, acel teren mi s-a luat "pur si simplu" impreuna cu cel expropriat cu acte, nu exista nici macar vreo hotarare locala de la data respectiva. Adica, mai pe inteles, au emis acte de expropriere pt.1300 m.p., dar cand au ocupat efectiv, nu au mai masurat ci au ocupat tot ce au gasit in proprietatea bunicului la locatia respectiva. In acest caz, nu sunt pe revendicare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren, proprietate persoana fizica, ocupat de stat fara titlu. drinceanudoinita drinceanudoinita Sa zicem ca persoana are in proprietate, cu act autentic, 2500 m.p.teren.Este expropriata inainte de 1989 cu 1300 m.p.teren, insa statul, in realitate, ia toti ... (vezi toată discuția)
Speta legea 18 ruta2012 ruta2012 Buna seara! Am si eu o speta in care Primaria mi-a respins, in mod total eronat zic eu, cererea de restituire pe motiv ca nu m-am adresat in timp in baza Legii ... (vezi toată discuția)
Se aplica sau nu legea 10 in speta urmatoare???? dannezu dannezu In anul 1983 printr-un decret se expropriaza suprafata de 254 mp (pentru cauza de utilitate publica) dintr-un teren de 1250 mp, suprafata ramasa libera adica ... (vezi toată discuția)