avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren de sub o casa demolata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren de sub o casa demolata

Buna seara!

In 1988 a fost demolata casa bunicilor mei in baza unui decret de expropriere, iar bunicii i-a fost dat un apartament cu 2 camere, fara a primi despagubiri si pentru teren.
Pe teren s-a construit un bloc.
Pot revendica terenul in baza art. 480 C.civ.?
Terenul e in domeniul public al statului in urma exproprierii?
Cel mai recent răspuns: jurista , utilizator 22:08, 17 Ianuarie 2011
Din punctul meu de vedere depinde in mare masura daca in actul de expropriere este cuprins si acest teren sau nu. Oricum nu vad cum ai putea solicita cu succes retrocedarea unui teren asupra caruia, daca bine am inteles eu, acum se afla un bloc. Decretul de expropriere si-a produs efectele si si-a atins utilitatea pentru care probabil a fost declarat. Faptul ca s-a primit o despagubire globala, de exemplu, nu exclude ca in aceasta sa fi fost cuprinsa si valoarea terenului (cum banuiesc ca s-a intamplat). O suplimentare a despagubirii primite de bunici in 1988 este, dupa parerea mea, prescrisa!
Buna seara!

Multumesc pentru raspuns. Si eu m-am gandit ca s-a prescris dreptul la actiune in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa daramata pe timpul lui ceausescu rosiu simona rosiu simona Buna dimineata! Matusa mea trebuie sa se duca la Bucuresti sa semneze cateva hartii pentru a i se da despagubirea (am inteles ca banii se vor da in ... (vezi toată discuția)
Decret de expropriere a unei persoane decedate / eroare in act de mostenire m_dima m_dima Buna ziua, Am rugamintea sa fiu lamurita in legatura cu o problema. Am discutat cu mai multi avocati, am primit raspunsuri destul de contradictorii si as ... (vezi toată discuția)
Act semnat de o persoana decedata noiklosa noiklosa Am gasit un act ciudat, as spune. Este vorba despre un act de mana, proces verbal de predare-primire semnat intre un evaluator al statului si o persoana ... (vezi toată discuția)