Bună ziua,
Am un teren intravilan în Bucureşti, pe care doream să construiesc o casă, pentru care în decembrie 2007 am primit înştiinţarea că-mi va fi expropriat pentru interes public, şi pentru care în februarie 2008 am încheiat cu comisia însărcinată de Primărie o înţelegere în care a fost precizată suma agreată reciproc cu titlu de despăgubire, urmând ca în termen de şapte zile să pun la dispoziţie toate actele necesare finalizării vânzării către Primărie a acestui teren, banii urmând să-mi fie viraţi într-un cont pe care urma să-l precizez.
În locul finalizării conform înţelegerii, a trecut deja un an, timp în care, practic, unicul meu drept asupra acestui teren a fost acela de a plăti impozit, în fapt fiind blocată atât vânzarea lui cât şi expolatarea lui, iar recent am primit chemarea în judecată de către Primărie.
Întrebarea mea de astăzi este următoarea : există vreun temei legal, iar dacă da, care anume, în baza căruia să pretind majorarea sumei agreate anul trecut, ţinând cont că Primăria, pe de o parte, nu şi-a respectat obligaţia de a face contractată în momentul semnării înţelegerii menţionate, iar pe de altă parte, prin expropriere, mi-a împiedicat dreptul de a obţine foloase prin exploatarea terenului conform propriilor mele interese ?
Cel mai recent răspuns:
anita2007 , utilizator
08:56, 4 Martie 2009