Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Poti fi disponibilizat in perioada somajului tehnic si daca da in ce conditii ?
Multumesc!
Astept raspuns
Buna ziua,
Doresc sa ma lamuriti cu privire la un conflict pe care il au bunicii mei cu un vecin vis a vis de locul de plantare a vitei de vie fata de gardul despartitor (hat) .Bunicii mei au discutii cu vecinul ca are plantata vita de vie prea aproape de hat . Acesta a facut plangere la primarie in acest sens si se asteapta comisie din partea primariei pentru a se scoate randul de vie de langa hat.Mentionez ca randul este plantat la o distanta de 50 cm de hat. Exista vreo reglementare in privinta distantei de plantare a vitei de vie sau a altor culturi fata de hat sau gard?
Va rog sa ma ajuta-ti in acest sens deoarece bunicii sunt sub presiunea amenintarilor acestui vecin.
Multumesc
Nu stiu sigur hotararea judecatoreasca ce sentinta are data, dar se poate ca societatea sa il angajeze pe fostul sef si in postul care este liber acum?Sau hotararea poate impune angajarea neaparat pe vechiul post?
Din decembrie 2007 lucrez la o societate nationala in functia de sef statie a unui punct de lucru, post ocupat in urma unui concurs si a unui interviu. Acum ma aflu in postura de a fi obligata sa efectuez delegatia sau detasarea la o distanta de 60 km datorita faptului ca fostul sef ce a fost dat afara datorita unor probleme de gestiune a castigat procesul intentat iar socitatea intentioneaza sa il reangazeje pe functia pe care o detin acum.Mentionez ca delegarea(detasarea)se face in aceiasi functie. Intrebarea este daca pot refuza aceasta delegare si daca societatea poate sa il reangajeze pe fostul sef in postul aflat la 60 de km sau este obligata sa il reangajeze pe postul ocupat de mine. Eu sunt obligata sa ma supun acestei hotarari ?Sunt obligata conform codului muncii sa accept delegarea si peste o perioada de 60 de zile?Postul pe care o sa fiu delegata se va desfiinta in luna iunie.In acest caz societatea este obligata sa ma reprimeasca pe aceasi functie sau ma poate concedia datorita faptului ca se restructureaza postul,caz in care nevinovata as pierde serviciul?